NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2G botste op een sterk Oudegem 3G

De nieuwe mixploeg Oudegem 2G mocht maandag haar debuut maken in 1e provinciale. Het was lang geleden om zo vroeg op het seizoen nog eens uit de startblokken te schieten, maar voorbereid waren we in principe wel. In 1e provinciale zit dit seizoen natuurlijk nog een team van Oudegem: Oudegem 3G, dat vorig seizoen vlotjes de titel in 2e provinciale pakte. Dus dat betekende van de eerste speeldag al een rasechte derby!

Beide teams waren natuurlijk sterk gemotiveerd om uit te maken welke de beste Oudegemse provinciale mixploeg is. Op papier stond 2G er qua klassementen beter voor dan 3G, maar in zulke matchen mag je op zoiets niet voortgaan. Iedereen kent wel de sterktes en zwaktes van de tegenstanders door en door, dus voor je het weet heb je het vlaggen.

In de damesdubbel namen Natasja en Marleen het op tegen Nele en Katrien, hun teamgenoten van Oudegem 1D. Enigszins verrassend lieten Tasja en Marrrrrleen zich veel te gemakkelijk met zware cijfers opzij zetten. Het bleek allemaal niet zo goed te lukken en de dames van 3G gingen toch wel verschroeiend van start. Michaël en Nils namen het in de herendubbel tegen de schoonbroers Lens en Jan op. De 1e set was duidelijk voor 2G, de 2e set duidelijk voor 3G. En beetje op en af, maar gelukkig ging het voor ons terug bergop in de 3e set die vlot gewonnen werd.

Natasja mocht als eerste haar match aanvangen tegen Nele. De 1e set werd nog gewonnen maar daarna sloeg de motor van Nele aan en in ware Vital Borkelmans-stijl nam ze in geen tijd de 2e set. Nele bleek fysiek een stuk sterker voor de dag te komen dan Natasja en ze bezorgde haar ploeg een belangrijke overwinning. Ondertussen was Michaël ook van start gegaan tegen Lens. Daar ging de winst in duidelijke 2 sets naar Michaël. Marleentje mocht het tegen haar dorpsgenote Katrien opnemen in de 2e damesenkel. De 1e set werd een thrillertje met nipte winst voor Marleen, die in de 2e set op haar elan doorging en met mooi badminton de winst pakte. Zelf nam ik het nog op tegen Jan. Hier werd met 2 sets gewonnen.

4-2 voorsprong na de dubbels en enkels. Maar tegen 3G met hun sterke mixreputatie weet je nooit, en was de overwinning dus helemaal nog niet binnen. En dat hebben we geweten...
Broer en zus Nele en Jan namen het op tegen Natasja en Nils. Zelf waren we veel te zenuwachtig aan de match begonnen. Tactisch konden we geen vuist maken en de ongedwongen fouten stapelden zich op. Jan en Nele bleken heel gemotiveerd en speelden sterk en nagenoeg foutloos. In de 1e set gingen we duidelijk krijsend ten onder. In het begin van de 2e set stonden we wat beter te spelen, maar de zenuwen waren duidelijk nog niet verdwenen. 3G bleef sterk spelen en haalden verdiend de winst binnen. Ondertussen hadden Michaël/Marleen en Lens/Katrien de 1e 2 sets onder mekaar verdeeld. In de 3e set stond 2G lang op grote afstand, maar naar het einde toe deden ze een Michaëleken en kwamen terug opzetten. Helaas zat op het einde van de 3e set het geluk niet aan hen kant en werd de wedstrijd verloren.

Eindstand: 4-4. Een billijk gelijkspel waar vooral 3G heel tevreden mee was. Het eerste punt is in elk geval al binnen, we hopen althans dat de volgende punten er snel zullen komen. Alvast een leuke match gehad met veel ambiance aan de zijlijn. Sportieve revanche in januari!