NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Tornooi Wit Wit: 4Oudeghem domineert

Met een 7-koppige delegatie trok Oudegem naar de verste uithoek van Oost-Vlaanderen genaamd Ronse. Met mix en dubbel afgewerkt op zaterdag is het de uitgelezen kans om eens tegen nieuwe gezichten te spelen, gezichten vooral afkomstig van de LFBB. Aangezien dat er in Waalse toernooien veel meer punten te rapen zijn voor de ranking, was -behalve Nele & Debbie in DDB2- geen enkele Oudegemmer reekshoofd. Niet geheel terecht zo zou later blijken.

Het fenomeen 4Oudeghem breidt zich uit, want maar lieft 4 koppels speelden in deze formatie (Jan & Johan, Lens & Iwan, Nele & Debbie, Brigitte & liesbeth), de partnerruils zijn louter toeval.

Jan & Johan (HDC1) beten van zich af na een teleurstellende start op het PBO. In de poules werd hard gevochten en met knappe punten speelden J&J zich naar de kwartfinale. Meer dan 3 uur later werd deze kwartfinale verloren in een match die alle kanten op kon gaan.

Yoni speelde met de -althans voor mij- onbekende Bert Van Herzele. Ze stranden jammer genoeg in de poules met twee verloren matchen in 3 sets en 1 duidelijke zege.

Brigitte & Liesbeth begonnen aan een zeer mooi tornooi in DDC2. The purple team speelde in de poules heel sterk en versloeg knap het eerste reekshoofd in hun weg naar de finale. In deze finale kwamen ze tegenover een zware tegenstander met een dame die reeds in de C1 mixt, maar B&L waren zo hard onder stoom dat ze de klus zelfs in twee sets klaarden. Een heel knappe prestatie!

Nele & Debbie, het is intussen een gekende naam in DDB2. Zoals altijd speelde het duo zeer solide en haalden zwaar uit naar de tegenstanders. Enkel Julie De Vos en Sophie De Braeckeleer van Wit Wit konden Nele & Debbie nog even doen wankelen, maar ook dat werd snel rechtgezet. Alle matchen in 2 sets geklaard en opnieuw een tornooi op haar naam geschreven!

Lens & Iwan speelden verder op het élan van het PBO. Beide speelden in een vrij lichte poule en gingen gemakkelijk over naar de halve finale. Daarin stuitten ze echter tegen het eerste reekshoofd die een atypisch spel presenteerden. Het 4Oudeghemse duo vond te laat een goed antwoord tegen deze twee en ging ten onder in 2 net-niet sets.

Yoni & Brigitte speelden dijken van wedstrijden in GDD. Jammer was de laatste poulewedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar teveel van het goede. Verlies in 2 sets gaf hen geen ticket naar de finale. Jammer, want het beloofde veel goeds.

Jan & Rosita verging het wat minder. Jan liep zich te pletter, maar kon niet verhinderen dat zijn twee poulewedstrijden verloren gingen.

Lens & Nele waren voor de verandering eens geen reekshoofd. Twee hele vlotte overwinningen in de poules bracht hen in de halve finale tegen een Waals koppel die verkozen was tot eerste reekshoofd. Tijd om dit even recht te zetten dacht het Oudegemse duo en met een 21-6 21-8 overwinning gaven ze de tegenstander wat stof tot nadenken. De echte tegenstand kwam er in de finale waar de eerste twee sets mooi werden verdeeld tussen beide partijen. De turbo werd aangezet in de derde set en met een 11-2 voorsprong kon Oudegem rustig de finale & tornooiwinst binnenrijven!

De thrillermatch van het tornooi was tevens de laatste wedstrijd op zaterdag. Davy bevestigde opnieuw zijn mixcapaciteiten door met Petra opnieuw knap de finale te halen. Tegen Linda & Kris, gevestigde waarden in de C1, kregen de vele toeschouwers een prachtige en spannende match te zien. Jammer genoeg voor Oudegem ging de derde set met 21-19 naar de tegenstanders...

Davy moest de dag erna nog eens terugkeren om te enkelen, maar naar wat ik gehoord heb zijn er daar geen echte potten gebroken. Misschien toch wat meer slapen in het vervolg?

In de voetnoot nog even Wit Wit bedanken voor de excellente pizzeria waar we na het tornooi naar uitwijkten, zeker en vast voor herhaling vatbaar!

1 reacties:

Yoni zei

Ter info: Bert VAN HERZELE (afkomstig van zottegem) was een inschrijving X. Bert speelde zijn eerste officiele toernooi, had drie lokale toernooien achter de rug, en twee badmintonkampen (of iets dergelijks). Alsook een maal per week vrij spel. Was reeds een vrij goeie speler, alleen maakte hij af en toe door zijn aggresieve spel, teveel foutjes, zoals ik dat ook vaak doe. Hoewel we verloren, zat er zeker meer in de wedstrijden...