NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G speelt gelijk tegen Lokerse 2G

Oudegem 1G was op zoek naar sportieve revanche tegen Lokerse 1G. Door 2 blessures van de basisspelers werd Oudegem in de heenronde een beetje opgepeuzeld door het jonge talent van Lokerse 1G. Dit keer streden we met gelijke wapens. Beide ploegen waren voltallig.

De dubbels waren een dubbeltje op hun kant. Bij onze mannen liet ik Bart en Glenn opnieuw opdraven. Ze zouden het duo Buik en Mul van Lokeren wel aan moeten kunnen. Verkeerd gedacht want bij Bart en Glenn draait het nog steeds voor geen meter. Beiden spelen op hun eiland en de gedrevenheid leek te ontbreken. Dat wordt nog veel oefenen voor aanvang van de herencompetitie. Verlies in drie sets. Onze dames Nathalie en An speelden wel op niveau tegen Isabelle en Kristel. Na de eerste set met 21-18 verloren te hebben wonnen ze de tweede set. In de derde set ging de winst alsnog naar Lokerse. 2-0 na de dubbels, daar had ik niet op gerekend.

In de enkels mocht ik het voor het eerst in mijn carriere opnemen tegen Kasteel. We speelden al vele dubbels maar in het enkelspel stonden we nog nooit tegen elkaar. In set één draaide mijn motor op volle toeren en kon ik eenvoudig Chris afhouden. In set 2 sloeg de diesel van Chris aan en had ik wat last van stress. Dat resulteerde in een spannende set die ik in de verlengingen kon binnenrijven. Glenn mocht het opnemen tegen Buik. Glenn speelde rustig gecontroleerd en zijn pluimen vlogen allen goed binnen. David liep steeds achter de feiten aan en Glenn won met ruime cijfers, een opsteker.

In de dames enkels stonden we voor een moeilijke opdracht. An leek snel in het zand te gaan bijten toen ze eenvoudig de eerste set verloor van Caroline. An bleef echter vechten en won verrassend de tweede set. In set drie was de pijp van An jammer genoeg uit. Toch sterk verweer. Al enkele weken staat Nathalie zeer gedreven te enkelen, iets wat we de laatste maanden te weinig van haar zagen. Jammer genoeg werd haar vechtlust nog niet beloond met overwinningen. Op zoek naar haar eerste winst in enkel nam Nathalie het op tegen onze ex-ploegmakker Isabelle. Lag het aan de sterkte van Isabelle of had Nathalie een mindere dag, maar Nathalie geraakte niet in de match en ze kreeg een zware pandoering. Jammer!

4-2 in het krijt. Twee overwinningen in het gemengd konden ons nog een puntje bezorgen. Natasja, pas hersteld van een hersenschudding en ikzelf namen het op tegen Caroline en Mul. In de eerste set lukte bij ons alles. We wonnen met 21-6! Set twee verliep spannender. Op het einde konden we al bij al eenvoudig afstand nemen en brachten we het gelijkspel iets dichterbij.

Al onze hoop rustte nu op de schouders van Bart en An. Hun opdracht, winnen, was niet de gemakkelijkste. Lokerse had hun sterkste mixduo, Kasteel-Bingé, als 2e opgesteld. In de eerste twee sets werden de punten verdeeld. In set drie zag het er voor ons niet goed uit. 10-2 achterstand, 14-8 achterstand, maar plots stokte de Lokerse motor en haalde Bart met een beetje geluk en klasse enkele onwaarschijnlijke ballen terug. We droomden weer even van het badminton dat Bart zou kunnen spelen mocht hij meer dan 10 keer badmintonnen op een half seizoen. Een achterstand werd omgebogen in winst en we namen zo nog eens een puntje.

Al bij al een terechte uitslag. Wij zullen nog eens vloeken om het verlies in het heren dubbel, bij Lokeren zullen ze dat ongetwijfeld doen om de verloren mix.

De kaarten in 3e liga B lijken nu definitief geschud. Royal Antwerp heeft de titel voor het grijpen en Drive heeft zijn retourticket naar 1e provinciale al op zak. Wij zijn mathematisch nog niet zeker van het behoud maar het zou al moeten tegenzitten moest Lokerse 3G ons nog bijhalen.
Gert

0 reacties: