NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Billijk gelijkspel voor Oudegem 1G

Veel volk vanavond in de sporthal van Oudegem. Jammer genoeg verdwenen de grote getale supporters richting de kantine op het moment dat Oudegem 1G het opnam tegen Gentse 1G. Het was nochtans een leuke spannende wedstrijd met mooi badminton. Nu goed, de derde overwinning op rij van VC Oudegem in ereklasse van het volleybal is een goede reden om een feestje te bouwen natuurlijk.

Wij zagen vandaag An terugkeren na ziekte en ook Bart was weer van de partij. Ook Gentse speelde met zijn beste opstelling. Natasja en Nathalie werden voor de tweede week op rij aan elkaar gekoppeld. Een zet die bleek te renderen want onze dames deden het voortreffelijk. De eerste set werd nog verloren maar de 2e en 3e set werd telkens met 21-19 gewonnen. Een mooie, lichtjes onverwachte, overwinning. Glenn en ikzelf hoopten genoeg aanvalsgeweld in huis te hebben om de ijzeren defense van Patrick en Jonathan te ontwrichten. De wedstrijd werd alweer een dubbeltje op zijn kant. Eerste set nipt gewonnen, tweede nipt verloren. In de derde konden we gelukkig een kleine achterstand ombuigen in winst. 2-0 na de dubbels. Een scenario dat we niet echt gewoon zijn.

In de enkels hoopten we op minstens 2 overwinningen. Zelf hoopte ik op een kleine stunt tegen stofzuiger Steven Verbruggen. Ik maakte echter teveel kleine foutjes bij het zoeken naar de openingen. Bart moest duidelijk nog in zijn ritme komen tegen Jonathan. Hij verloor de eerste set met zware cijfers. De tweede set waren de rollen omgekeerd. En dan kan je je aan een spannende 3e set verwachten. Bart liep uit maar ook zijn pijp was volledig uitgedoofd. Bart probeerde krampachtig zijn voorsprong te verdedigen maar beet alsnog met 20-22 in het zand. Jammer!

An werd tactisch op de 2e dames enkel geplaatst om Sarah te kunnen verslaan. An deed dit met verve en maakte kipkap van haar tegenstandster. Nathalie werd opgeofferd tegen Veronique. Toch deelde Nathalie geen cadeau's uit en sleepte ze zelfs een derde set uit de brand. Deze werd dan wel verloren maar schrijf ze nog niet af, ons Nathalie!

De mixen moesten ons de overwinning bezorgen. Glenn en Natasja waren even weer een koppel. Ze wilden deze tijd liever niet te lang met elkaar spenderen en besloten vlot te winnen van Steven en Sarah. De beslissende match was de gemengd van Bart en An. Ook een wedstrijd met 2 gezichten. De motor kwam pas laat op gang waardoor de eerste set verloren werd. De tweede werd dan weer vlot gewonnen. In de derde set haalden Bart en An niet meer hun beste niveau. Het werd een thriller van formaat. Stress aan beide kanten, enkele gemakkelijke pluimen die verloren werden, enkele sjanceballen hielden ons in de wedstrijd. Uiteindelijk waren het toch Patrick en Veronique die de winst pakten met 26-24.

Een punt gewonnen, een punt verloren, het gelijkspel was alleszins een correcte uitslag. Er mogen nog van deze wedstrijden komen.