NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3H: een bescheiden vreugdedansje

De derde herenploeg mocht zich gisteren opmaken voor hun tweede wedstrijd in 3e provinciale. Tegenstander was Beveren 2H, welke op papier een haalbare klus leek (2 C1's en 2 C2's), maar helemaal zeker ben je nooit.

De dubbels begonnen en hoewel Bart en Jan vrij veel individuele foutjes maakten, werkten ze zich naar een vrij vlotte overwinning in 2 sets: 21-15 en 21-17 . Koen en Chris, een vaste waarde, blijken maar niet de juiste vorm te vinden. Hun typische speelstijl vond geen goede antwoorden tegen het jeugdige geweld van Beveren. Een heropflakkering in de 2e set kon niet verhinderen dat de derde set uiteindelijk naar de bezoekende ploeg ging: 17-21 21-17 17-21.
Lens en Bart kwamen dan aan de bak en zetten de bordjes snel weer in het voordeel voor Oudegem. Snel en efficiƫnt badminton bracht een vlotte overwinning: 21-9 21-13. Hierna mocht Lens met Koen de overwinning verder zetten. Ook zij wonnen in twee sets: 21-19 21-16.

3-1 voorsprong, een verhoopt resultaat dus.

Bart en Lens startten gelijktijdig met hun enkel en 3H hoopte hierna al de verlossende 5 binnen te halen. Beiden kregen echter een onverwacht moeilijke enkel voorgeschoteld. Het dubbelniveau van Beveren stond duidelijk in schril contrast met het enkelniveau! Bart perste er in beide sets nog een finale eindsprint in en won de twee sets met 21-19. Ook Lens won de eerste set met 21-19, maar verspeelde vakkundig zijn tweede set en verloor finaal met 22-24. De derde set leek ook naar de haaien toen het 14-18 werd voor Beveren, maar gelukkig voor Lens (en 3H zo bleek later) maakte zijn tegenstander de kloof zelf goed. Het zelfvertrouwen bij de tegenstand weg en het werd 21-19 voor Oudegem. 5-1, kapitein Jan zag dat het goed was.

Hoewel. Chris kwam bijna even snel van het plein als hij er was opgegaan. Verlies in 2 korte sets: 12-21 12-21. Ook Jan had het niet onder de markt. Het gemis aan training en wedstrijdritme was merkbaar tijdens zijn wedstrijd, maar na een verloren eerste set (19-21), zette hij de bordjes opnieuw in evenwicht in de tweede (21-16). De derde set ging gelijk op waarbij Jan op het einde een kleine voorsprong kon behouden. Echter, de matchpunten waren er teveel aan. Met man en macht probeerde hij het laatste punt te scoren, maar het was zowaar de Beverse tegenstander die met 22-20 aan het langste eind trok.

Een 5-3 overwinning: Winnen is winnen. Maar hopelijk kan 3H de volgende wedstrijden overtuigender winnen, want het potentieel zit in de ploeg!