NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

BC Oudegem op de Vlaamse kampioenschappen

De Vlaamse kampioenschappen vonden dit jaar plaats in het verre Limburgse Overpelt. Reden genoeg voor verschillende Oudegemse spelers om het badminton plezier te koppelen aan een weekendje Center Parcs of aan een verblijf in een bed & breakfast.

In totaal kwamen 8 spelers van onze club in actie. Met 3 plaatsen bij de laatste 16 waren de kampioenschappen een matig succes.

In het heren enkel B verloren Gert, Nils en Lens telkens van een sterkere tegenstander. Glenn won zijn eerste wedstrijd maar ging daarna roemloos onderuit tegen Jitse Van Hemelrijck. De verrassing kwam van Michaël. Hij wist immers van de sterke Laurens Pluquet te winnen in drie sets. Vooraf werd Michaël nog aangeraden om veel drank te nuttigen op vrijdagavond wegens "niet veel kans om te winnen". Gelukkig sloeg Michaël dat advies in de wind en wachtte hij met overmatig drankgebruik tot zaterdag en zondagavond. Er kwam zelfs nog een 2e ronde aan. Daarin kruiste Michaël alweer het pad van een bekende. Jordy Van Der Sypt stond aan de andere kant van het net. In een match met veel fouten langs beide zijden kon het alle kanten uit. Het was toch Michaël die in de 3e set snel iets uitliep. Hij wist zijn voorsprong te behouden en trakteerde zichzelf op een plaats in de 1/8e finales. Over die 1/8e finale kunnen we kort zijn. Jeroen Roeymans was hier te sterk. Een mooi parcours.

In het dames enkel B zagen we Nele veel weerwerk bieden tegen het eerste reekshoofd Liese Vandersmissen. De vechtlust van Nele mocht niet baten want Liese bleek toch een pak te sterk. In het dames dubbel B ging Nele samen met Debbie Keizer in de eerste ronde onderuit tegen Petra Vanlaer en Nicole Hermans. Ook Natasja en Marleen traden aan in het dames dubbel. Zij verloren van de latere finalisten Ann Knaepen en Joni Vanesch.

In het heren dubbel B waren de ogen gericht op Glenn en Gert. Zij waren als 8e reekshoofd ingedeeld. De eerste wedstrijd werd met de vingers in de neus gewonnen. In de 1/8e finale stonden Glenn en Gert constant enkele puntjes in het krijgt. Vooral de ervaren rot, Danny Buvens, die samen speelde met Niels Donckers, maakte het verschil. Een ronde te vroeg, maar toch terecht, uitgeschakeld.

Tot slot het gemengd dubbel. Nele en Lens mochten het opnemen tegen Tom Thierens en Wendy de Greef. Bij hun eerste deelname aan de kampioenschappen was het lot Nele en Lens niet goedgezind. Ook hier verlies in twee sets. Gert en Natasja konden hun eerste wedstrijd winnen tegen de 14-jarigen Maxime Arnalsteen en Ann Knaepen. Deze youngsters presteerden zeer sterk in het enkelspel. Maxime behaalde de kwartfinale in het heren enkel B na enkele knappe zeges. Ann deed nog beter en kon het tornooi in het enkel op haar naam schrijven. Maar vooral bij Maxime wogen de geleverde inspanningen door en mede hierdoor konden Gert en Natasja vrij eenvoudig het laken naar zich toetrekken. In de tweede ronde kruistten Gert en Natasja het pad van Peter Nees en Mieke Leppens. Tegen de verwachtingen in werd het een vlotte zege voor Gert en Natasja. In de 1/8e finales eindigde het verhaal voor onze club. Bram Vancauwenbergh en Nele Hayen waren een niveau te sterk. Dat was maar goed ook want het feestje op zaterdagavond moest nog losbarsten.

0 reacties: