NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H verliest op het veld van Herne

Het was al weer enkele jaren geleden dat we het met ons ploegje tegen Herne mochten opnemen. Aan de overkant van het net stonden toch nog veel dezelfde gezichten van toen in derde liga. Ook zagen we onze voormalige clubgenoot Johan Janssens terug. Herne doet het in zijn eerste jaar in 2e liga uitstekend. Echt verrassend is dit niet want de mannen uit het Vlaams Brabantse No Man's land hebben een sterke ploeg.

Wij stelden hier ons normaal basis viertal tegenover aangevuld met the voice of Europe, Cedric. De aanwezigheid van Cedric zou ons vooral in dubbel wat meer armslag moeten geven. Maar dat was niet genoeg zo bleek. Na de dubbels stonden we 4-0 in het krijt. Jammer genoeg voor ons was daar niets op af te dingen. De scores waren zwaar, slechts één setje konden we winnen.

Daar ze bij Herne beschikken over 2 zeer sterke enkel spelen gingen we er al vanuit dat het kalf verdronken was. Toch vochten we nog voor wat we waard waren. Bart kende geen moeilijkheden met Patrick. Gert nam het op tegen Benjamin en Michaël tegen Vincent. Michaël verloor de eerste set stevig. Na de oppeppende woorden van Gert 'ik sta voor' sloeg de motor bij Michaël aan. Michaël vocht weer voor elke pluim en liet zien dat hij momenteel in de beste vorm van zijn leven zit. Hij won de 2e set nipt en in de derde set ging hij op zijn elan door. Beide spelers bleven alle ballen terug kloppen maar Michaël deed dat nog net iets beter dan Vincent en won met 21-18.

Zelf speelde ik verrassend één van mijn betere matchen van het seizoen tegen Benjamin. Al was dit na 8 matchen tijdens het weekend niet evident. Ik maakte weinig fouten en speelde verstandig. Benjamin maakte gelukkig af en toe zijn foutjes waardoor ik nooit op mijn adem ging trappen. Uiteindelijk won ik na drie sets voor het eerst van Benjamin.

Jammer genoeg legde Glenn niet dezelfde vechtlust aan de dag. Na het inladen van al zijn verkleedgerief voor Carnaval was hiervoor geen plaats meer in zijn koffer. Glenn liet in zijn wedstrijd tegen de sterke B2, Bart, zijn kop snel hangen. Hij leek wel al met zijn gedachten te staan dansen, euh pinten heffen, op de grote markt. Snel verlies.

Na het debacle in de dubbels konden we toch nog tot 5-3 milderen. Een opsteker voor de terugronde. Al zal het niveau in de dubbels toch een pak hoger moeten liggen als we het Herne moeilijk willen maken.

0 reacties: