NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Drie overwinningen op het tornooi van Bad 79

Met een delegatie van B1 spelers, Yoni en Brenda trokken we voor de eerste maal naar het tornooi van Bad 79. Waar ligt dat denk je? In Anderlecht, net boven Brussel. Een tornooi dat dus heel gemakkelijk ter bereiken is vanuit Vlaanderen. Volgend jaar kunnen we dus zeker een grotere delegatie afvaardigen.

En onze kleine delegatie speelde de pannen van het dak in Anderlecht. Michaël maakte het in zijn enkel de latere finalist, Wout Naessens, knap lastig. Gert won zijn eerste enkel maar moest in de tweede ronde in drie sets het onderspit delven tegen ex A-speler en smash kanon Kevin Vervaecke. Glenn had nog altijd geen zin in enkel en gaf de zege zo goed als cadeau. Nils deed het wel goed. Hij won zijn eerste match tegen Pierre Avart en in de tweede moest Thomas Arnalsteen eraan geloven. De kwartfinale op zondag was Nils zijn eindstation. In deze wedstrijd was zijn tegenstander te sterk. In het heren enkel D kon Yoni 2 wedstrijden winnen, daarna verloor hij nipt.

In het dubbelspel kregen we zowaar een Oudegemse battle in de eerste ronde. Een zelfverzekerde Cedric en Michaël gingen toch ietwat verrassend onderuit tegen Nils en Wout Naessens. In de tweede ronde was het liedje van Nils en Wout eveneens uitgezongen. Het tweede reekshoofd, Glenn en Gert, kon zich na een moeizame wedstrijd plaatsen voor de kwartfinale. Dit werd een duel op het scherpst van de snee. De eerste set werd relatief vlot gewonnen. In de tweede set begon alles terug te komen en enkele foutjes van ons zorgden ervoor dat een 3e set beslissing moest brengen. Daarin stonden we constant op achterstand. Bij een 18-16 score ging Gert onder een gemakkelijk af te tikken pluim door. Met een tweede slagbeweging redde hij echter verrassend het punt. We konden weer bijbenen en we pakten alsnog de winst. Ondanks de 10 netballen van onze tegenstander was het geluk toch aan onze zijde. In de halve finale kwamen Gert en Glenn op stoom. Hier wonnen ze van het duo dat ze ook al in de finale in Charleroi klopten. De finale werd eveneens beslecht in twee sets. Het Oudegemse duo trok aan het langste eind na een 21-16 en 21-19 overwinning. Glenn en Gert winnen zo hun 2e relatief groot tornooi van het jaar, het tweede georganiseerd door een LFBB club.

In het dames dubbel C2 werden we vertegenwoordigd door Brenda. Met haar Izegemse X-partner, Hilde, ook wel Famke binnen 20 jaar genoemd, klikte het wonderwel. In alle wedstrijden moesten ze een set inspelen maar eens deze voorbij was kwamen de dames altijd op stoom. Dit resulteerde uiteindelijk in een knappe tornooiwinst. In het gemengd dubbel C2 traden Yoni en Brenda aan. Zij bewijzen dat je als vast duo best wel brokken kan maken. Hun eerste wedstrijd werd vlot gewonnen. Door een walkover stootten Yoni en Brenda direct door naar de halve finale. Ook in deze wedstrijd waren ze te sterk. In de finale liep het zeer goed in de eerste set. Ook in set twee lieten Brenda en Yoni goede dingen zijn. In een spannende set werd het matchpunt jammer genoeg niet afgemaakt en een 3e set moest beslissing brengen. Hierin nam vooral de sterke heer van de tegenstander de bovenhand. Net niet gewonnen dus.
In het heren dubbel D liet Yoni zijn progressie meermaals zien. Samen met zijn X-partner rolde hij het volledige tornooi op. Een overwinning die vertrouwen moet geven voor volgend seizoen als Yoni in de C2 zal uitkomen.