NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H sluit seizoen af in stijl

Oudegem 1H nam het in de laatste match van het seizoen thuis op tegen Herne 1H. We hadden nog iets goed te maken tegen onze tegenstanders. Ginder verloren we immers al onze dubbels met duidelijke cijfers. Er werd ook nog gestreden met inzet. De derde plaats kon nog door ons veroverd worden indien we met 6-2 zouden winnen. Patrick had dat allemaal feilloos berekend. Michaël die keek vooral uit naar de pitta’s die we gingen bestellen om onze laatste match te vieren.

En het werd een lange avond. Bij het bekijken van de opstelling bleek dat er geen enkele dubbel gelijk kon gespeeld worden. Ook enkele aanpassingen zouden geen zoden aan de dijk brengen. Dan maar beginnen met de eerste dubbel. Hierin werd meteen de toon gezet voor de volledige avond. Het werd een nagelbijtende thriller waarin Gert en Bart met 26-24 in de derde set verloren tegen Johan en Gert. In de tweede dubbel zetten Michaël en Glenn de situatie weer recht. Met goed gevarieerd badminton konden ze de winst pakken tegen Johan en Patrick. Gemakkelijk ging dat niet Het werd 21-18 in set 3. Ondertussen had Bart zijn enkel nipt verloren met tweemaal 21-19 tegen voormalig bergmarathonloper Bart. Onzen Bart had net iets minder conditie.

Voor het eerst sinds lang liet ik Glenn en Bart nog eens samen spelen. Ze moesten immers nog wat trainen voor ons tornooi. Het lukte bij hen wonderwel vanavond. Een gemakkelijke overwinning was hun deel. Michaël won ondertussen vlot zijn enkel tegen Patrick en Glenn zorgde voor het gelijkspel door Johan gemakkelijk te verslaan.

In de vierde dubbel verloren Michaël en Gert de eerste set tegen Patrick en Benjamin. De tactiek werd bijgesteld en de lengte van de rally’s ging nog omhoog. Voor Patrick was dit echter teveel van het goed want we konden hem goed viseren. De tactiekswijziging werkte perfect en we wonnen vlot set 2 en 3. De overwinning was binnen.

Ondertussen werden de pita’s besteld en begonnen Benjamin en Gert aan de laatste wedstrijd van de dag. En die match die bleef maar duren. In set één nam Gert een goede voorsprong maar kuitenbijter Benjamin knokte zich terug en pakte nog de winst. Lange rally’s in de tweede set en met geduldig badminton bracht Gert Benjamin aan het wankelen. Tot Benjamin’s wanhoop sleepte Gert een derde set uit de brand. Ontevredenheid op de bank want zij wilden met een frisse kop de pita’s en durum’s verorberen. Alvorens Benjamin en Gert aan de derde set begonnen braken ze eerst nog het wereldrecord synchroon hijgen. Jammer genoeg was er geen deurwaarder in de zaal. In set drie bleef het ongemeen spannend. Tot hilariteit van de bank werd er gedraaid bij een 11-10 score. Ondertussen verlieten de dames die op een gelijk uur begonnen al de cafetaria. Beireken was ook de wanhoop nabij want de jongen had echt geen zin om de cafetaria uit te baten vandaag. Reeds bij aankomst van de mannen van Herne vroeg hij of het een lange avond zou worden. Het antwoord was dus degelijk: Ja!. Goed weer naar het badminton. Het werd nog 12-12 en toen begon Benjamin het verschil te maken. Of beter, het lijf van Gert wou niet meer mee. Het goede spel van Benjamin en de om de hoek loerende krampen zorgden ervoor dat Benjamin uitliep en de winst pakte.

Ondertussen was het bijna half 12 en zocht iedereen halsoverkop de douche op. De pitta’s werden geserveerd, enkele pinten, kriekskes en cola’s werden verorberd. Er werd nog in sneltempo verbroederd met de mannen van Herne maar om half 1 maakte Robert een abrupt einde aan de avond met de mededeling: het is bedtijd. Het was en plezante avond!

Nog even meegeven dat we door de 5-3 winst net de derde plaats aan Herne moeten laten. We eindigen samen mooi gelijk met 11 punten en daar zijn we beiden tevreden mee. Door deze overwinning kunnen we ook zeggen dat we tegen alle teams in onze reeks eenmaal gewonnen hebben. Punten die we vooral thuis verzamelen. De Oudegemse sporthal bleek een oninneembare vestiging. Enkel tegen de laatste, Wit Wit Ronse, lieten we een puntje liggen.

0 reacties: