Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem van start met 2 overwinningen in Antverpino

Op het tornooi van Antverpino, op de Antwerpse Luchtbal, wordt traditioneel de aftrap gegeven van het nieuwe seizoen. Iedereen heeft er na enkele maanden zonder competitie weer zin in en dat zorgt ervoor dat het tornooi van Antverpino elk jaar opnieuw vroegtijdig volzet is.

Een beperkte delegatie van onze club ging meteen zijn vorm testen en deed dat niet zonder succes. De meesten wachten op het tornooi van Plumula om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

En we zullen maar meteen met de deur in huis vallen. Na afloop van het tornooi bedroeg de buit 2 overwinningen. Brenda en Yoni wonnen het gemengd dubbel C2 en Glenn en Gert wonnen het heren dubbel B1.

Yoni en Brenda waren na eerdere overwinningen in Charleroi en Malmedy opgerukt naar de eerste plaats op de ranking van het gemengd C2. Ze mochten dus als reekshoofd starten. Het niveau in Vlaanderen ligt echter net iets hoger dus het was vooraf nog koffiedik kijken of Brenda en Yoni kans maakten op de overwinning. En het liep allemaal niet onmiddellijk van een leien dakje. In de eerste wedstrijd werd er pas nipt in drie sets gewonnen. In de halve finale ging het niveau omhoog en werd er in twee sets gewonnen. De finale tegen Fons en Pascale van Drive begon goed. Mede door de fouten bij de tegenstander wonnen Brenda en Yoni de eerste set. In set 2 gingen de zenuwen en de nervositeit de hoogte in en maakten Fons en Pascale minder fouten. Een derde set moest beslissing brengen. Hierin was het zaak van Yoni in te tomen en hem te laten toeslaan op de juiste momenten. En zo geschiedde. Net voor het einde van de wedstrijd kwamen Brenda en Yoni voor het eerst op voorsprong in de derde set. Een voorsprong die ze niet meer lieten ontglippen. Nog in het gemengd dubbel C2 bereikten Sarah en Tom De Witte de halve finale die ze verloren van de tegenstanders van Brenda en Yoni.

In het heren dubbel B1 stonden Glenn en Gert eerste reekshoofd. Degelijke resultaten en veel spelen kunnen een oorzaak hiervan zijn. Glenn en Gert waren gebrand om beter te doen dan vorig jaar toen de finale werd verloren. Dit jaar was er wel minder concurrentie, slechts 13 koppels kleurden de tabel. De eerste ronde voor Gert en Glenn ging vrij vlot, de kop van het nieuwe seizoen was eraf. In de halve finale werden Ralf Smet en Tom Mertens verslagen. Na dat het duo in de eerste set in extremis de winst pakte was de veer bij de vermoeide tegenstand gebroken. In de finale namen Glenn en Gert het op tegen Stanie Simons en Tom Acke. Verrassende namen in de finale maar iedereen kan merken dat het limburgse duo snel en veel progressie maakt. De vijf toeschouwers kregen waar voor hun geld. In de eerste set lieten Glenn en Gert een 19-16 voorsprong glippen. In set 2 werd er tactisch nog meer aangevallen om de ijzeren verdediging van Tom en Stanie te breken en het lukte. Dezelfde tactiek in set drie maar vermoeidheid en herwonnen vertrouwen bij de tegenstander maakte er opnieuw een thriller van. Glenn en Gert bleven steeds één of twee punten voorliggen en gaven het niet meer weg. Een mooie overwinning en een schitterende start van het seizoen.

Nog in de B1 reeks behaalden Gert en Justine na twee vlotte overwinningen de halve finale. Hierin moesten ze nipt hun meerdere erkennen. Er werden nog enkele andere prestaties geleverd maar daar scheppen we liever niet teveel mee op. Volgende week op Plumula strijden 17 filosofen mee voor de prijzen. Je kan hier lezen hoe ze het er vanaf brachten.