NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

2G doet wat het moet doen en wint met 3-5 in Vla-bad

Na een wat ongelukkige campagne in 1e provinciale vorig seizoen, trad Oudegem dit jaar aan in het vagevuur van 2e provinciale, reeks A. Vorig jaar werden heel wat spannender wedstrijden verloren, of een broodnodig puntje net niet gepakt. Het geluk zat vaak niet aan onze kant en dat alles leidde tot een nipte degradatie. In het tussenseizoen werd ons team een beetje onthoofd door het vertrek van Marleen naar Pluimplukkers en Natasja naar het eerste team, waar ze vorig seizoen immers ook al vaak inviel. We zaten dus zonder dames, maar gelukkig kregen we drie meer dan waardige vervangsters in de plaats! Nathalie en An, die vorig jaar bij 1G speelden, kwamen ons vervoegen, alsook Nele De Loy-Vermeulen die na een transfer vanuit Aalsterse BC en een sabbatjaartje haar comeback maakte.

De ambitie voor dit seizoen is nogal duidelijk voor ons ploegje, we gaan een verwoede poging doen om kampioen te spelen. Niet promoveren zou toch wel een ontgoocheling zijn, geen druk ;) Voor de eerste match kregen we alvast geen gemakkelijke tegenstander voorgeschoteld: Vla-bad 1G. Zij eindigden vorig jaar immers nipt tweede in hun reeks van 2e provinciale. Een gewaarschuwd man enzovoort… Ondanks de klassementsverschillen was het toch zeker oppassen geblazen. Ons duo voor heren dubbel, met Michaël en Bjorn als protagonisten, mocht aan de bak tegen Ignace en David. Zoals verwacht kende Oudegem hier geen problemen en werd met duidelijk verschil in 2 sets gewonnen. Nele en Nathalie hadden het echter wat minder onder de markt tegen Ruth en Jelke. Hier ging de eerste set snel verloren, maar het Oudegemse duo vond al gauw zijn draai in de 2e set waardoor de match snel kantelde. De dames maakten het mooi af in de 3e set.

An nam een damesenkel tegen Johanna voor haar rekening. Na nipt verlies in de eerste set kwam An wat adem tekort om zich in de rally’s te smijten. Ze verweerde zich kranig maar het mocht helaas niet baten. Nele kreeg Ruth voorgeschoteld in de andere enkelpartij. Een goeie B2-dame en dus best wel een zware kluif. Na 2 sets hingen de bordjes nog steeds in evenwicht. De 3e set was spannend, ging heen en weer, maar Nele moest op het einde net haar meerdere erkennen in Ruth. Bij de mannen mocht Michaël traditioneel de eerste enkel voor zijn rekening nemen. En ook traditioneel wordt van hem ook verwacht dat hij die klus eenvoudig klaart, zeker na dat hij zijn vorm meer dan voldoende had geëtaleerd op het tornooi van Plumula dit weekend. Helaas staat het woord “decompressie” ook in Michaël’s woordenboek. De eerste set ging kansloos verloren tegen Xavier, maar in de 2e set was het blijkbaar allemaal vergeten en walste Mich over de tegenstander heen. Vreemd genoeg kon het looze vissertje niet doorgaan op zijn elan en nam Xavier in de 3e set een kleine voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Jammer en onverwacht verlies. Tenslotte mocht ikzelf nog enkelen tegen Peter. Het werd een korte tweesetter die door mij gewonnen werd, zonder champagne-badminton van beiden.

3-3 na de dubbels en de enkels, een herkenbaar scenario dat ons vorig seizoen weinig geluk bracht. Een beetje stress zou je denken, maar Bjorn en Nathalie hadden daar geen last vast. Met solide spel, scherpe drops van Nathalie aan het net en goed tactisch spel van Bjorn trok het duo eenvoudig de wedstrijd naar zich toe. Er werd, zonder kreunen (!), vlot gewonnen in 2 sets. An en ik speelden voor de allereerste keer in ons leven samen een gemengd dubbel. Een beetje een gok maar het draaide wel goed. Ondanks wat zenuwen en een paar missers konden we toch de 1e set winnend afsluiten. In de 2e set werden die fouten niet gemaakt en konden we een sprintje trekken naar 20-2 in ons voordeel. De tactiek van de tegenstander was simpel: alles omhoog naar de heer spelen. Zelfs ik als geweldig “tactisch mix-meesterbrein” (ahum!) had door dat dat niet echt de juiste aanpak was. Na wat smossen op bij verschillende matchpunten konden we dan toch de match beslechten met 21-9.

Al bij al nog een vlotte overwinning dankzij de mixpartijen. Een aarzelende, maar toch een goeie start van de competitie. Volgende wedstrijd komen we de oude bekenden van Geraardsbergen nog eens tegen, dat belooft alvast leuk te worden. De kop is er af, en hopelijk laten we de komende matchen geen steken vallen. Het doel is immers welbekend ;)
Maar als we toch één grote conclusie kunnen trekken uit deze wedstrijd: Michaël kan duidelijk het niveau van 2e provinciale niet aan ! ;)

Nils

0 reacties: