NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3G neemt de maat

Maandag was het voor 3 gemengde ploegen de eerste speeldag in de provinciale competitie. zowel 2G, 3G als 5G speelden voor de eerste punten van het seizoen. Voor 3G werd het een verademing na het avontuur in 1e provinciale. Hoewel 3G maar voor 50%meer de ploeg is als vorig jaar, was iedereen er van overtuigd dat we met de komst van Davy, Petra en Brenda genoeg poeder in huis hadden om dit jaar terug mee te doen in de debatten. De eerste test drong zich maandag dus op tegen een oude bekende, Wetteren 1G.

In de heren dubbel pikten Jan en Lens de tandem terug op en fietsten ze gemakkelijk door de eerste en tweede set. Met duidelijke cijfers kwam de 1-0 op het scorebord. Ook onze nieuwbakken dames, Petra en Brenda, hadden er zin in en speelden een zeer solide wedstrijd. Wetteren vond geen gepast antwoord op het Oudegemse duo en 3G stond vrij snel 2-0 voor.

De enkels waren tot op heden een van de grootste pijnpunten van 3G. Maar met de komst van Davy en Brenda hopen we hier een het tij voor een groot stuk te keren. Toen Davy aan zijn enkel mocht beginnen kwam de eerste grote verassing -althans voor mij- van het seizoen: Davy had zenuwen! Geen gepuf, geen gemekker, geen "koppekegeschud"... nee, enkel pure zenuwen om niet te verliezen :) Het was geen cadeau om te enkelen tegen Gunther, maar Davy toonde heel mooi zijn kunnen. Met een drang om te winnen en geconcentreerd spel speelde hij een zeer sterke enkel. Met duidelijke cijfers stapte ook hij met een overwinning van het veld.
intussen werd ook de eerste dames enkel gespeeld. Petra worstelt al enkele tijd met een gebrek aan zelfvertrouwen in de enkel. Zij kreeg een bijna onmogelijke opdracht tegen Sabine Porte, maar ook zij overtrof zichzelf: na een zeer, zeer sterke 3e set nam ze volledig de maat van haar tegenstander en de 4-0 stond op het bord!

Jan en Brenda speelden toen de 2de enkels. Jan wist dat hij het niet gemakkelijk ging hebben tegen Gert De Waele en hij kwam direct 3-9 achter in de eerste set. naar het voorbeeld van Davy (ja, je leest dit goed), bleef hij er in geloven en keerde de scores op het einde in zijn richting. Een verloren 2e set bracht hem niet van stuk en de derde set sloot hij winnend af. De overwinning was binnen!
Brenda startte ook sterk in de eerste set, maar ze sprak zelf van een accuute aanval van luiheid ;-) de dropjes die in de tweede set met hopen vielen kon ze moeilijk beantwoorden en toen ze in een fel bevochten 2e set (met een grandioze comeback van Brenda) nipt de duimen moest leggen brak de veer een beetje. De derde set werd verloren en de bezoekende ploeg haalde hun eerste punt.

De mixen waren uiteindelijk een maat voor niks, maar het blijft de specialiteit van 3G :) en ook in het nieuwe seizoen stelde niemand teleur. Zonder setverlies (hoewel het in GD1 nipt was) werden beide mixen naar een Oudegemse overwinning geleid.

met een 7-1 overwinning werd de seizoensstart niet gemist. Laten we hopen dat deze prestatie doorgetrokken wordt naar de volgende wedstrijden! afspraak 19/9