NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3G pakt punt in moeilijke verplaatsing tegen Drive 3G

Maandag moest Oudegem 3G de derby uitvechten tegen Drive 3G, de ploeg bestaande uit Rick, Yorick, Bob, Vanessa & Marijke. Een haalbare kaart, maar natuurlijk rekende ik er niet op dat dit de ploeg ging worden die we maandag gingen zien. In de mix had ik nog nooit het genoegen Yorick live op het veld te zien staan, telkens kwam er een B1 op de proppen die eens wou invallen. 2 jaar geleden Bart Tourné, deze keer, wie anders, Steve. Steve had wat problemen thuis zodat hij pas een uur later op het toneel kon verschijnen. Een beetje een deus ex machina voor Drive, zo zou later blijken.

Oudegem begon sterk aan zijn ontmoeting, de dubbels (Petra/Brenda & Lens/Jan) werden snel ingelijfd en de 0-2 score was in no time gevestigd. Normaal mocht Lens hierna aantreden voor de eerste enkel, maar nog geen Steve te bespeuren, dus dan maar eerst Davy laten enkelen. Intussen nam ook Katrien het op tegen Marijke. Katrien speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar jammer genoeg werd het zowel in set 1 als 2 net niet met 18-21 en 19-21. Dat ze in set 1 even door haar voet ging en zo niet voluit kon in het vervolg van de wedstrijd was daar zeker niet vreemd aan. Intussen zagen we het gekende kopkegeschud van Davy in de eerste set. 7-21 verlies, we need a shrink and we need him now. Er werd Davy wat verstand ingepraat en zowaar vond hij terug de goesting om er voor te vechten. Met 26-24 won hij de tweede set, maar natuurlijk was hij daar niet tevreden mee (het moest immers al lang gedaan geweest zijn). Ook de derde set draaide uiteindelijk uit op verlengingen, maar deze keer moest hij het onderspit delven op 21-23. Jammer, maar blijkbaar zit er toch nog een vechtersbaasje in Davy. de racket zag daarna de coulissen van St.-Gillis, maar gelukkig kwam ze deze keer een zacht gordijn tegen.

Intussen was Steve komen opdraven en mochten Lens en Brenda het opnemen tegen Steve en Amy. Brenda vond weinig weerwerk tegen Amy en verloor met duidelijke cijfers in 2 sets. Lens had eens een enkeldagje (een van de zeldzame) en ook de mentaliteit zat goed. Voor elke pluim werd gevochten, een punt was nooit zomaar gemaakt. Met 2 sets in verlengingen die mooi onderling werden verdeeld, was het Steve die in de derde set een kloof kon slaan. Toch kroop Lens beetje bij beetje dichter en bleef hij erin geloven. Toen Steve opeens zin kreeg om er een dubbelwedstrijdje van te maken (snelle slagen, geen verre clears) was Lens in zijn nopjes om een beslissende voorsprong te nemen. 21-17 winst, Oudegem 3G zat terug op koers.

Katrien en Jan toonden intussen hun kwaliteiten in de mix en speelden een puike 2e mix waarbij de tegenstand nooit aanspraak kon maken op een overwinning. Het punt was dus al binnen. Konden Davy en Petra de klus klaren tegen Steve en Marijke?
Er werd die laatste wedstrijd heel wat afgeroepen door de supporters en het werd een ongemeen spannende driesetter. Even op voorsprong gekomen, maar ze moesten die voorsprong snel teruggeven. Op het einde van de derde set misten ze de sprint die Drive zette en werd het uiteindelijk een billijke 4-4.

Wat we vooral onthouden:
- Katrien haalt alles uit de kast om toch op tijd te kunnen komen voor een wedstrijd, chapeau!
- Carlton GT3 wegwerpshuttles zijn gemaakt om na 1 smash vervangen te worden. De pluimveebedrijven wvrijven reeds in hun handen.
- Davy een supergoede enkel inz ijn benen heeft, enkel hijzelf is er blind voor.
- Drive blij mag zijn dat Steve de meubelen kwam redden in de mix.

Een punt weggekaapt op een uitwedstrijd, we blijven op koers. op 3/10 wordt het vast een speciale wedstrijd tegen de exploeg van Petra en Brenda: Shuttle Stars 1G!

0 reacties: