NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 8G behaalt zijn eerste overwinning

Maandagavond om 19u45 staat onze Wetterse tegenstander al te wachten, terwijl ze nog even staan te kijken naar de Oudegemse volleybalploeg. Onze tweede ontmoeting spelen we opnieuw met twee spelers minder dan voorzien, gezien Yannick zich nog altijd buiten strijd is en Nathalieken haar op een andere ontmoeting voorbereid.

Na ons 4-4 gelijkspel op Denderleeuw wilden we het op zijn minst even goed doen, of zelfs beter. Onze wensen werden ingewilligd en we haalden zo de 6-2 overwinning binnen.
De heren dubbel werd gespeeld door Filip en mezelf. Midden in de eerste set kon ik er maar geen werk van maken. Meer dan de helft van de returns kon ik maar niet vertalen in een degelijke aanval en meestal kon de tegenstander hierop goed antwoorden met een sterke aanval waar onze verdediging tekort schoot. Een score van 14-21 in beide sets werd dan ook ons deel van de buit.

Tegelijkertijd toonden onze dames (Brenda en Famke) dan weer wel hun kunnen en drang om te winnen. Zij plaatsen de 1-1 op het scorebord. Met enkele mooi geplaatste pluimen en stevige clears konden zij de overwinning binnenhalen met 21-15 en 21-17.
Een gelijkspel voor de enkels, het zag er goed uit en nog niets was verloren. Ik mocht aantreden voor de eerste enkel en zag na de overwinning van zondag op drive, het wel zitten om ook deze enkel tot een goed einde te brengen. De eerste set verloor ik met 12-21, een vrij harde score. De moed zakte mij echter niet in de schoenen en ik vond een tweede adem. Mede dankzij de foutjes die mijn tegenstander maakte en mijn gevarieerder en vooral minder aanvallend maar eerder opbouwend spel, kon ik de tweede en derde set winnen met 2 maal 21-11.
Op het einde van mijn derde set was Brenda aan het vechten voor haar derde set. Zij mocht de eerste set nipt verliezen met 22-24. Dit liet ze echter niet aan haar hart komen en dit maakte ze volledig goed in de tweede set met 21-17. De derde zou de beslissing geven en ook hier toonde ze nogmaals dat ze haar C2 (en binnenkort C1 meer dan waard is, denkend aan de toernooiresultaten die ze de laatste tijd neerzet). Brenda won de derde set met 21-17. Met nog twee enkels te gaan stond er 3-1 op het scorebord.

Famke toonde nogmaals haar enorme vooruitgang. Met mooi geplaatste drops en uitstekend gestuurde clears maakte ze het haar tegenstander moeilijk, 21-18 en de eerste set was binnen. De tweede set verliep iets langzamer. De tegenstander trachte Famke uit balans te brengen met enkele scherpe drops (op één moment lukte dit zelfs vrij goed, gelukkig zonder grote schade). Maar famke wist met de meeste pluimen wel raad. Hoewel het nog spannend werd, kon Famke haar zenuwen de baas en haalde ze de 4-1 binnen met 22-20 in de tweede set. Ondertussen had Filip zijn enkel al afgerond. Na een vrij groot verlies op zondagavond in zijn enkel, was hij gemotiveerd om niet in de herhaling gevallen. Vol moed begon hij aan zijn enkel, en hij toonde dat: “waar een wil is, is een weg” wel degelijk een waarde heeft. Hij kon jammer genoeg de overwinning niet binnenhalen, maar maakte toch enkele mooie punten. Hij verloor zijn eerste set met 11-21 en zijn tweede met 12-21. Dit is echter al het dubbel in de eerste en driedubbel in de tweede tegenover gisteren, hopelijk kan hij deze stijgende lijn aanhalen en de komende enkels winnen.
Na de enkels stond het 4-2 en waren we al zeker van een gelijkspel. We evenaarden zo reeds onze eerste ontmoeting, met nog twee mixen te gaan.

Ik en Famke wonnen de eerste mix, we moesten de klus echter wel klaren in drie sets. In de eerste set ging ik er weer tegenaan als een bonobo op xtc. Elke aanval die Famke voor mij opbouwde kon ik zoals gewoonlijk keihard in het net of buiten slaan. Daardoor werd de eerste verloren met 14-21. Na een strenge maar motiverende blik van Famke begonnen we aan de tweede set. Deze ging al veel beter en we namen dan ook een voorsprong van 11-6. Het tweede deel van de tweede set ging voort op dezelfde toon, ondanks mijn ontembare drang om toch maar steeds in de handen van de dame te willen smashen. 21-10 werd het in de tweede. De derde moest de beslissing brengen. Het beloofde een spannende set te worden, en dat werd het ook. Het was duidelijk dat onze tegenstander aan ons gewaagd was en we bleven dan ook lange tijd met een minieme achterstand achtervolgen. Op het einde van de derde set kwam de score op 19-18 en nogmaals overwon de drang om naar de dame te smashen die haar racket maar moest opheffen om het punt te maken. Drie punten later hadden we een matchpunt te pakken 20-19. Met een drop konden we de winst binnenhalen en de score voor de derde set met 21-19 vastleggen. 5-2 en nog 1 wedstrijd die bezig was.

Brenda en Filip konden de eerste set winnen met een mooie score. En konden aan de tweede set beginnen met 21-13 op papier. De tweede bleek echter iets moeizamer te gaan want deze werd verloren met 15-21. Hopelijk had dit te maken met een beetje rust en recuperatie om zo de derde er voluit tegenaan te gaan. Niets was minder waar, want ze konden de 6-2 binnenhalen door de derde set met 21-15 te winnen.

Hoewel niet altijd even overtuigend of hoewel de winstmarge soms heel klein was, haalden we toch een verdiende overwinning binnen. De vraag zal echter zijn wie we zullen tegenkomen in de terugwedstrijd gezien er blijkbaar wat blessureleed was en daardoor vervanging nodig was bij Wetteren 4G. Maar dat is nog toekomstmuziek. Op dit moment houden we even de eerste plaats in de stand vast met 2 gespeelde wedstrijden. De toekomst zal uitwijzen of deze plaats kunnen behouden en kunnen voortgaan op onze huidige weg.