NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Vlotte overwinning tegen Giesbaargen

Deze maandag was het voor Oudegem 2G de eerste match op eigen sporthalbodem. Het eerste en enige gemengde team van BC Geraardsbergen, een team dat al jaren nagenoeg onveranderd is gebleven, gaf ons tegenstand. Nochtans, ondanks onze zéér jeugdige leeftijd kunnen we toch ook al wat ervaring in de schaal werpen. Qua opstelling was het de bedoeling om eens wat anders te doen dan gewoonlijk. Bjorn is stevig op zoek naar een hoger klassement, en met twee mannelijke B2’s als tegenstand, was het plan om hem eens te laten enkelen. Geraardsbergen was al gewaarschuwd voor ons luidruchtig geheim wapen, maar vlak voor aanvang van de match sijpelde de Sies de sporthal binnen, het hoofd hevig schuddend. Geen Serena op het veld vandaag! Luc haalde opgelucht adem… Een ontstoken achillespees was de boosdoener. Ook An kwam me “nog rapper als tellen” zeggen dat Nathalie wel ging enkelen, wat een golf van Grembergs enthousiasme teweeg bracht ;)

De heren dubbel ging tussen Michaël en mij en Dirk en Luc. Geweldig spannend was de eerste set niet vanwege vlotte Oudegemse winst. In de set namen de Geraardsbergse heren gezwind een voorsprong, de befaamde inslaapwiegtechniek weet je wel? Gelukkig schoten we op tijd wakker waardoor we de match nog met 21-19 konden afmaken. De dames hadden het in de dubbel niet onder de markt tegen Vicky en Catherine. An en Nele verloren de eerste, wonnen de tweede, maar de derde (u raadt het nooit) bleef spannend tot op het eind. “Leuke match” werd er achteraf gezegd, maar toch vooral leuk dat de winst nipt met 22-20 naar Oudegem ging! 2-0.

De heren enkels gingen snel van start maar waren ook snel gedaan. Michaël won extreem vlot van Luc met 7 en 4, ik net iets minder vlot tegen Dirk. Nele bleek tot haar eigen verbazing niet te bewegen in de 1e set tegen Catherine. Gelukkig deed ze dat in de 2e set wel, waardoor de bordjes terug in evenwicht kwamen. In de 3e set werd het goeie spel verder gezet waardoor winst toch nog duidelijk werd binnengehaald. Nathalie had het niet onder de markt tegen Vicky. Van het grote leeftijdsverschil was op het terrein niks te merken, want Vicky maakte de match af met een simpele dubbele 16-21. Maar ondanks dit verlies was er geen probleem, het stond nu immers al 5-1 in ons voordeel, de mixen waren voor de statistieken. Beide partijen verliepen heel vlot, ze duurden 4 sets lang en werden gewonnen door Oudegem. 7-1!

Ondanks het feit dat Geraardsbergen een halve dag rijden is van Oudegem, hadden die van de Oudegnbergstad wel zin in om te blijven plakken. Lokale troeven zoals Triple Karmeliet werden vlot besteld, maar “Beireken” had er vanavond blijkbaar nog minder zin in dan de andere dagen. Om 23u15 wou meneer al naar huis. Echt geweldig, zo’n goeie cafébaas die er voor zorgt dat iedereen op tijd in zijn bed ligt om de dag nadien fris en monter te kunnen gaan werken, dat kom je niet vaak tegen. En als het een tip kan zijn: toch nog maar eens de leidingen van de tapinstallatie kuisen en afwaswater verversen, het zou misschien geen kwaad kunnen, zo kan de perfectie bijna worden benaderd! ’t Is maar dat een mens het weet hé. Maar er aan twijfelen of den après in de terugmatch beter zou worden, dat is nergens voor nodig. De cafetaria van sporthal De Veldmuis kan ik mij van in vroegere tijden nog levendig en uitgebreid herinneren. Nog altijd dezelfde cafébaas?

0 reacties: