NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G pakt de volle buit op het veld van Gentse

Met onze voltallige ploeg trokken we richting Gent om Gentse te bekampen. Glenn, Natasja, Aurelie en Gert kwamen rechtstreeks van het tornooi van Tielt waar ze net een rondje mixen achter de rug hadden. Na het verorberen van de nodige kcaloriën in de vorm van een kebab of een bicky waren we er klaar voor.

Aan de andere kant van het net troffen we de voltallige ploeg van Gentse. Bijna allemaal oude bekenden. De broers Govaerts, Verbruggen en Veronique Cloquet. Enkel Sofie Van Landeghem was nog nooit onze tegenstander in de gemengde competitie.

Na afloop van beide dubbels was de competitie al een uurtje bezig. Glenn en Gert namen een verschroeiende start tegen Patrick en Jonathan en wonnen eenvoudig de eerste set. Na een klein discussiepunt in de tweede set keerde het tij. Jonathan en Patrick zetten een achterstand om in winst. De derde set werd een thriller waar wij meestal enkele punten in het verlies stonden. We konden de achterstand toch nog ombuigen in nipte winst. Onze dames wouden niet onder doen en maakten er eveneens een spannende wedstrijd van. En net als vorige week speelden Natasja en Aurelie ook deze week een puike partij. Het geluk was echter niet aan hun zijde in deze wedstrijd. Uiteindelijk werd de derde set verloren met 21-18.

In de enkels nam Bart het voor het eerst op tegen Steven Verbruggen. Een zware maar leuke klus. Bart pakte het geduldig aan en liet vaak zeer mooie dingen zien. Deze werden jammer genoeg iets te vaak afgewisseld met rechtstreekse fouten. De eerste set werd met 21-19 verloren. Bart had veel kruid verschoten en kwam snel achter in de tweede set. Op het einde vond Bart zijn 2e adem maar zijn eindsprint kwam te laat. Glenn speelde tegen Jonathan. Met snel badminton maakte Glenn het Jonathan knap lastig. Toch was het Jonathan die uitliep in de eerste set. Glenn kon gelukkig de meubels nog redden en won met 21-19. In de tweede set bleef Glenn geconcentreerd en bleef hij tot het eind op voorsprong.

Bij de dames ging Nele als eerste van start. Zij mocht het opnemen tegen Veronique. De eerste set was best spannend. Nele vocht voor wat ze waard was en trok het laken naar haar toe. Een beetje decompressie in set 2 zorgde voor winst voor Veronique. Wat Nele in de derde set liet zien was geweldig. Elke pluim ging ze gaan halen. Veronique bleef er rustig onder maar de meeste tegenstanders zouden gefrustreerd achter blijven. Nele pakte uiteindelijk de winst met een 21-7 score. Aurelie mocht het hierna opnemen tegen Sofie. Aurelie liet zien dat ze wel kan badmintonnen, in tegenstelling tot wat ze zelf soms beweerd. Ze won de eerste set. In de tweede set slopen er wat meer foutjes in haar spel en de frustratie begon op te borrelen. Als dit gebeurd gaat het snel bergaf met het niveau van onze youngster. Een derde set moest dus de beslissing brengen. En in die derde set liet Aurelie toch haar veerkracht zien. Ondanks oprispingen speelde ze goed en verstandig. Ze kon dan ook de derde set vrij vlot winnen.

Nele en Bart moesten in de eerste mix voor de overwinning zorgen. In het verleden bleken ze al een goed duo te zijn en dat was nu niet anders. Er werd snel een grote voorsprong opgebouwd tegen Patrick en Veronique. Tijd voor Bart op de rem te gaan staan. Het lijkt een natuurlijk automatisme als Bart te veel voor staat. Set één werd nog gewonnen maar set 2 ging naar de tegenpartij. In de derde set ging het weer om de knikkers en dan sloeg de motor weer aan. Bart en Nele veegden hun tegenstanders van het veld. De overwinning was een feit. Gert en Natasja streden nog voor de statistieken. De wil om na een rits nederlagen een goede prestatie neer te zetten was groot. En na een goeie match tegen Jonathan en Sofie konden ze weer aanknopen met de overwinning. Winst in twee sets.

Door deze tweede overwinning op rij schuiven we richting de derde plaats in de tussenstand. Onze tegenstanders hebben wel al enkele wedstrijden meer gespeeld. Volgende zondag krijgen we het bezoek van Latem.