NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Twee overwinningen in het zonovergoten Tielt

Sinds enkele jaren neemt er telkens een delegatie van onze club deel aan het tornooi van Tielt. Het deelnemersaantal van onze club groeit, net als het tornooi zelf, elk jaar. Dit jaar verwelkomde BC Tielt 357 deelnemers. Vooral grote tabellen in de lage reeksen maar ook de hoge reeksen hadden meer inschrijvingen. Alle dubbels en gemengd wedstrijden werden in poule afgewerkt. Om dit te kunnen bolwerken hadden ze in Tielt speciaal een nieuwe sporthal aan de oude laten bouwen. Dat brengt de totale capaciteit van het complex op 24 badmintonvelden. Toch waren de indrukken over de nieuwe sporthal verdeeld. Het vele onrechtstreeks invallende buitenlicht en de witte muren zijn niet bepaald ideaal om te badmintonnen, bovendien zijn weinig spelers gewoon om in zo'n hoge sporthal te spelen.

Er waren dus wel genoeg uitvluchten om te verliezen in Tielt, bovendien was het ook nog gezelliger toeven in de buitenlucht dan in een oververhitte sporthal. Toch presteerden onze clubleden wederom zeer goed en werd de zaal niet vaak verlaten.

In het dames dubbel D speelden Famke en Eva voor het eerst samen. Vooraf werd hen een overwinning voorspeld. En na 4 overwinningen in de poule en eentje in de finale was de winst een feit. Ook in het enkel presteerde Eva sterk. Schijnbaar zonder moeite won ze drie keer en bereikte zo de halve finale. Daarin verloor ze, maar het behalen van het C2 klassement was een mooie troostprijs.

In het heren dubbel C2 speelde Yoni samen met Tom De Witte. In Zwijndrecht wist dit duo het tornooi te winnen en ook nu stootten Yoni en Tom door naar de finale. Na een geanimeerde wedstrijd trokken ze uiteindelijk aan het kortste eind.

In het heren dubbel B1 hadden we 3 vertegenwoordigers. Gert en Glenn rekenden in de poule af met oa Lens en Iwan. Cedric en Michaël hadden een moeilijkere poule maar konden deze toch winnen na een historisch lange wedstrijd. Hierdoor begonnen Cedric en Michaël wel verzwakt aan de finalepoule. Tegen Gert en Glenn boden ze nog een set weerstand maar tegen het andere koppel hadden ze geen verweer. De beslissende wedstrijd in de poule konden Glenn en Gert ook in twee sets winnen. Hierdoor wonnen ze hun 2e dubbeltornooi van het seizoen.

Naast deze finales en overwinningen waren er nog een pak goede prestaties en ereplaatsen in de poules maar deze hier allemaal vermelden zou iets te lang duren.

0 reacties: