NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Heren 3 & het gevecht om onze punten te verdubbelen…


Na een rampzalige eerste seizoenshelft in dewelke onze ploeg af te rekenen had met meerdere blessures en op een batterij aan invallers moest beroep doen (Peter, Bart, Matthias, Davy ,… ) was ons goed voornemen voor het nieuwe jaar weg te raken van de laatste plek. Dat dit niet zonder slag of stoot zou gaan, daar twijfelde niemand aan. Maar de wil was er en waar een wil is, is een weg. We namen het helaas op tegen de eerste in de stand: Buggenhout. Je weet wel die ploeg met de sterkste Peter uit Oost-Vlaanderen (Neen niet Butseraen, noch Nees, maar Hermans.  ).

In de dubbels namen de Verwaerens het op tegen Peter/Raf. De “Goliath-tandem” had het niet onder de markt met de Verwarens, en het werd een gevecht dat helaas in 3 sets verloren werd.  Ondertussen hadden Tom & Born de bordjes gelijk gebracht door vlot te winnen van de 2 oude rotten Jan/Dirk.In de volgende match liep het bij hen echter voor geen meter & ze werden pif poef paf opzij gezet door Nicolas VD Voorde en Raf.  Dat Kevin kan badmintonnen dat wisten we al, lijkt hij daar soms zelf wat aan te twijfelen. In de laatste dubbel speelde Kevin (met Roel) beresterk tegen Peter/ Dirk, kregen zelfs een matchbal, maar een beetje onervarenheid en 2 jammerlijke foutjes zorgen dat we met een 3-1 achterstand aan de enkels moesten beginnen.

Maar ons meesterbrein Roel had een plan… tijdens de vakantie (wat moet een leraar anders met al die vrije tijd) had hij alle heen matchen geanalyseerd en kwam hij op met een gewijzigde opstelling. Zelf offerde hij zich op tegen Peter. Tja als je de enige B1 bent in de ploeg kan dat al eens gebeuren… Niet getreurd, ondertussen had Roel gekozen om Jan de arena in te sturen tegen Raf. De eerste set werd gewonnen, de 2de onbegrijpelijk (toch op van op de bank gezien) verloren met 21/19. Daardoor zag Sies, die zelf zijn eigen geheime plannetje klaar had, zijn voorbereiding de mist in gaan.

Kevin maakt korte meppen of metten met Jan buyle. 21/9 21/12 droog in de ... , pardon werd hij wandelen gestuurd. Ondertussen had de 2de set bij Raf wel zijn tol geëist en vroeg in de 3de set werden we door het (nood)lot wat geholpen toen Raf moest opgeven met een enkel/voet blessure. Uiteraard wensen we hem véél beterschap. Het werd dus 3-4. Net datgene waarop Sies zat te wachten….
Een match met inzet op centre court. De tegenstand zou echter niet van de minste zijn. Bjorn mag dan wel terug in goede doen zijn en bijna terug B1 zijn, zijn tegenstander had ook al het B1 klassement binnen. De strijd kon beginnen.

In de eerste set nam Bjorn het voortouw, maar stilaan kwam de 14 jaar jongere Nicolas beter in de match en kon hij met diepe slagen Bjorn in het defensief duwen. De voorsprong smolt weg als sneeuw voor de zon en op 18/20 brak de veer bij Sies toen (on)bewust en vol jeugdig enthousiasme Nicolas  zijn drang om te winnen tijdens de rally begon uit te roepen. Sies ontplofte, kookte over en diende zijn jonge tegenstander van antwoord, maar het mocht niet meer baten. Maar wie Sies kent , weet dan dan de match kantelt. Hij riep alle Siberische goden aan de  Sjarapova in hem kwam naar boven. De 2de set walste hij over de tegenstand. Een 3de set moest om 22.40 de doorslag brengen. Daarin waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Sies speelde listig en had de zuiverheid in zijn slagen teruggevonden. Maar Nicolas vocht voor elke bal en voor elk punt. Met het einde inzicht slopen een paar fouten in Sies zijn racket en Nicolas liep uit naar 19/17. Maar met de rug tegen de muur is Sies het gevaarlijkst. Met gedurfd badminton werd het 19/19 en met 2 smashes trok hij zowaar het laken naar zich toe: 21/19. Bloed, zweet en gekreun heeft het gekost maar het 2de punt is binnen. En dat werd uiteraard gevierd. In onze volgende match gaan we weer ons punten aantal verdubbelen!

Sjarapova

0 reacties: