Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Geen stunt voor Oudegem 1H in DZ

Afgelopen zaterdag stond de zwaarste verplaatsing van het seizoen op ons menu. Onze tegenstand heette DZ99, het aanvangsuur, 9u op zaterdagochtend. Michaël die besloot de latten om te binden waardoor we wederom Nils in onze rangen sloten. Aan de andere kant van het net Thijs Demeyere, Matthias Raepsaet, Lode Devos, Michiel Filliaert en Thomas Raepsaet. Die laatsten speelden voor het eerst dit seizoen. Zeker de toevoeging van Michiel is in dubbel een versterking voor de West Vlamingen.

Omdat we maar beter goed voorbereid naar Zwevegem kon vertrekken had de ploegkapitein een uitgebreid ontbijt voorzien. Uitslapen was er niet bij, iedereen verscheen netjes op het appel iets voor half 8. Na dat de magen gevuld waren trokken we met de afgekeurde wagen van Bartjes. We arriveerden tijdig voor de uitgebreide opwarming maar omdat de shuttles niet werden gevonden hadden we ook genoeg tijd om weer af te koelen. Tot nu toe liep de voorbereiding perfect.

Gert en Nils speelden de 4e dubbel tegen Michiel en Thomas. Volgens het tactische plan moest deze wedstrijd gewonnen worden. En zo geschiedde. In de eerste set waren we een pak beter dan onze tegenstanders, die een pak fouten maakten. In de tweede set speelden we veel te defensief. Toch schoten we net op tijd wakker om de winst te verzekeren. Ondertussen waren Glenn en Bart bezig met het fabriceren van en stunt van formaat. De cap had besloten om beiden nog eens te laten dubbelen. In competitie dateerde hun laatste goeie wedstrijden al van enkele jaren terug. Maar een match die niet gewonnen moest worden kon wel eens voor de klik zorgen. Glenn en Bart deden het goed. Ze wonnen zelfs redelijk vlot de eerste set tegen Thijs en Lode. Al was de tegenstand nog niet zo goed wakker. Ook in de tweede set namen onze mannen een voorsprong. Jammer genoeg kon deze net niet verzilverd worden. In de derde set was de veer gebroken en ging de wedstrijd naar DZ, toch een goeie match van de onzen.

Daarna mochten Nils en Bart de arena in. Toegegeven, deze dubbel was een beetje een opoffering. Maar toch speelden onze rakkers vrij goed mee. Al zat het er niet in om echt aan te klampen. De match die echter gewonnen worden was die van Glenn en Gert. Zij namen het op tegen Matthias en Michiel. Glenn en Gert wonnen al enkele tornooien maar moesten het nog niet zo vaak opnemen tegen spelers van het niveau van Michiel en Matthias. Set 1 ging vlot naar de tegenstand. In de tweede set kwamen we vanonder de druk uit en konden we het tij keren. De derde set moest beslissing brengen maar daarin liepen we telkens enkele punten achter de feiten. Op het einde drongen we nog even aan maar we moesten de winst aan de tegenstand laten.

Met een 3-1 achterstand leek een stunt veraf. Bart begon als eerste aan zijn enkel tegen Lode. In de eerste set speelde Bart wisselvallig. Uiteindelijk moest hij nipt de duimen leggen. In de tweede set kon Bart nooit een vuist maken en speelde hij ongeïnspireerd. Vlotte winst voor Lode. Glenn die mocht het opnemen tegen Matthias, die versloeg vorige week nog Vlaams B1 kampioen, David Hesters. Glenn mocht het ondervinden. Net als Bart kon hij in de eerste set goed aanklampen. Toch moest hij de winst laten aan Matthias met 21-19. In de tweede set stond er geen maat meer op de West-Vlaming. Gert offerde zich op tegen Thijs. Toch liet hij het niet na om enkele knappe punten te maken tegen Thijs die Gert rustig liet meespelen. Nils die redde dan weer de eer in onze enkels. Na een haperende start in de eerste set nam hij het commando over in de tweede set. In set drie stoomde hij vlot door naar winst.

Ook hier hoopten we heel diep vanbinnen op een kleine stunt. Die kwam er echter niet want DZ was een te sterk voor ons. Met een 2 op 8 wordt winst in de volgende thuismatch tegen Lokeren een must.