NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Lokerse 2H – Oudegem 2H

Zondagavond, 20u. Lokerse kon bij winst op kop komen van de rangschikking, Oudegem nam best punten met het oog op de strijd tegen de degradatie. Beide ploegen hadden dus een duidelijk doel voor ogen. Bij Oudegem was de voorbereiding op donderdag al gestart met vele mails, en op vrijdag met telefoons. Niet ideaal. Maar we stonden zondagavond wel allemaal paraat. Onze ploeg bestond uit cap Lens, Bart, Nils, Peter, vaste invaller SiesSplash en ik (Cedric).

We begonnen met dubbels 1 en 4. Nils en Lens namen het op tegen Dries en Hans. Bart en Peter speelden tegen Christof Courtin en Davy Van Paemel. Vooral die laatste dubbel zou weglopen met de trofee ‘de meest op voorhand besproken match’. Bij een 2-1-stand begon de discussie. Na vele minuten werd het spel uiteindelijk verder gezet. Peter en Bart speelden uiteindelijk een goeie match, maar verloren in 2 sets. Dat Bart een beetje ontdaan was, kunnen we hem moeilijk kwalijk nemen…
Lens en Nils wisten hun concentratie te behouden, wonnen de 1ste set nipt, verloren de 2de set nipt (na zenuwachtig gemiste matchballen), maar stelden orde op zaken in de 3de set.
Daarna was het de beurt aan de SiesSplash en mezelf. Wij namen het op tegen David en terug Davy. We liepen meer in elkaars weg, de tegenstand speelde goed. Gevolg: verlies in 2 sets.
Peter en ik speelden daarna dubbel 3 tegen Hannes en Christoph. Peter en ik speelden goed en drukten door op de momenten dat het nodig was. We wonnen al bij al vlot in 2 sets. 2-2 na de dubbels.

Ondertussen was Bart begonnen aan zijn enkel. Hij moest het opnemen tegen Hans. Hans beliep het allemaal net iets beter en won dus zijn match verdiend. Lens was ook bezig tegen Dries. De cap liet de voorbije weken al mooie dingen zien in de enkel en vond dat het maar eens tijd werd om te winnen. De eerste set ging nog naar Dries, maar set 2 en 3 werden vlot gewonnen door Lens! 3-3, het werd spannend, en de op papier beste enkelspelers van onze ploeg moesten nog beginnen. Een punt hadden we bijna binnen, en Nils zorgde daarvoor door te winnen tegen David. De 1ste set was nog spannend, de 2de set duwde Nils door en liet David weinig kans.
Bjorn mocht het dan opnemen tegen de youngster van Lokerse, Hannes. SiesSplash speelde zijn favoriete match, de match die draait om de knikkers met alle ogen op hem. Hannes wist de 1ste set te winnen met mooi en verzorgd badminton, SiesSplash geloofde niet in zichzelf. Hannes begon ook goed aan set 2, kwam 6-0 voor, maar toen besloot SiesSplash dat het welletjes was en maakte 8 punten op rij. Het wijf in SiesSplash kwam op dat moment eventjes naar boven (God weet waarom), maar gelukkig nam de man in hem snel terug de bovenhand en besloot hij te spelen tegen 110%. Hannes speelde goeie ballen, perfecte ballen zelfs, maar SiesSplash haalde ze allemaal terug. Allemaal! Hij wist de 2de set te winnen en toen werd duidelijk dat bij Hannes het vet van de soep was. SiesSplash ging gewoon door op zijn elan, en won verdiend!

3-5 voor ons! *vreugdedansje*

We sloten de avond af met een paar bollekes (De heer zij geprezen dat ze dat hebben in Lokeren.), en een paar goeie hotdogs! We danken de thuisploeg daarvoor trouwens. De dorstigen laven en de hongerigen spijzen is een werk van barmhartigheid, naar het schijnt.
Wat begon met een ambetant tafereel, eindigde op een toffe noot.

Wat we hieruit kunnen leren:
- Dat we toch nog een spannende en sportieve wedstrijd speelden.
- Dat door onze winst wij Gentse achter ons houden, op gelijke hoogte komen met Pluimplukkers en Opwijk, en dat we op 1 punt van Merchtem staan.
- Dat we hogerop kijken!

0 reacties: