NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2H verdubbelt zijn punten

Zoals Cedric al aangaf: de wedstrijden van de laatste kans dringen zich op & we dienden er nu aan te beginnen tegen Pluimplukkers. Een voltallig 2H tekende present om die 2 felbegeerde punten binnenshuis te houden. Bij Pluimplukkers zagen we dat Ewout niet meedeed wegens blessure & hij vervanging vond bij de ervaren rot Johan Muller. Samen met Arno Boonants, Stijn Eloot & Livio Osayade vervolledigde hij de PP-garde. Een haalbare kaart dachten we, maar er zou voor gespeeld moeten worden! Nils liep al wat gestresseerd omdat onze symphatieke cafetaria-uitbater Kathleen had afgesnauwd toen die een mes vroeg. De afwas van een extra mes was blijkbaar een te zware last. Soit, Nils kon nog even afkoelen want hij diende pas later aan de bak te komen.

Bart & Cedric en Lens & Peter beten de spits af. Cedric en Bart beginnen hun Hallesiaans niveau terug te vinden en gingen voor de volle buit tegen Arno & Johan. Met werkbadminton, de rode draad door de gehele avond, werd er gewonnen in 2 sets, de kop was er af! Lens & Peter hadden een stevige kluif aan Livio & Stijn. In het begin was het terug wat zoeken, maar toen de roulatie terug begon te komen was de overtuiging des te groter dat we konden winnen. zowel in de eerste als in de tweede set vochten Peter en Lens naar de overwinning. 2-0, het zou vandaag wel eens prijs kunnen zijn :)
De volgende dubbels dienden apart gespeeld te worden: Lens & Nils namen het op tegen Stijn & Johan. Johan bewees dat zijn verdediging nog steeds oerdegelijk is en het vreemde nerveuze spel van Stijn in dubbel maakte het een vreemde en moeizame wedstrijd. In set 1 konden we vrij snel een voorsprong bouwen en behouden, maar in set twee waren we tot aan 11 elkaars evenknie. hierna konden we met een puntenreeks een geruststellende voorsprong uitbouwen en wonnen we nog verassend vlot de tweede set. 3-0, alright!
De laatste dubbel van de dag ging naar Peter & Nils die het opnamen tegen Arno & Livio. Het werd een wedstrijd waarbij de punten vooral afgemaakt werden door dropshots. Het ging telkens gelijk op, maar Peter & "stresskonijn" Nils konden deze keer het hoofd het koelst houden. tweemaal winst met 21-18 was hun verdienste. Met een 4-0 voorsprong na de dubbels konden we voor het eerst zeggen dat we misschien toch wel wat dubbelcapaciteiten hebben.

Nils mocht direct daarna aan de bak tegen Johan. Nils begon wat aarzelend en Johan liet geen kans onbenut. Toen Nils uiteindelijk het voortouw nam & geruststellend naar 20 stoomde, was het opeens bang toekijken hoe Johan zijn achterstand wegwerkte naar 20-20. De verlengingen brachten Nils zijn vertrouwen terug en met enkele knappe punten hield hij de taaie Johan van een stunt. In de tweede set ging Nils volledig door op zijn elan en won vlot met 21-13. 5-0, de buit was binnen!
Intussen was ook Cedric aan zijn wedstrijd begonnen. Hij moest het opnemen tegen Livio, wat zeker geen cadeau is aangezien Cé nog steeds wat op zoek is naar zijn vorm. De eerste set ging naar Cé met mooi aanvallend & scherp badminton. Livio beet van zich af en vocht terug in de tweede set. het werd heel erg spannend, maar onze voorzitter moest zich met oerkreten gewonnen geven op het einde waardoor een derde set zich aanbood. Hierin trapte Cé vooral wat op zijn adem en kon Livio nog vrij vlot doorstomen naar matchwinst. Jammer!
Zonder stress begonnen Bart en Lens ook aan hun enkels. Bart had de ondankbare taak om het op te nemen tegen de beste enkelaar van het team: Arno. Bart trok zich van niks aan en begon zonder complexen goed te badmintonnen. Pas op het einde van de eerste set diende hij het hoofd te buigen en verloor hij met 21-18. In de tweede set bouwde Arno al snel een voorsprong die Bart niet meer kon inhalen. Eervol verloren dus. Intussen was Lens koud gepakt in de eerste set, de matchen van het tornooi begonnen in de benen te kruipen, en al snel besloot hij om alles op alles te zetten in de tweede set. In die tweede set bracht hij het er heel wat beter van af en maakte dankbaar gebruik van de fouten van Stijn waarbij hij op setwinst afstevende. Jammer genoeg kwam net dan Stijn langszij met enkele mooie punten en in de verlengingen ontnam hij Lens de setwinst.

De einduitslag werd dus 5-3, wat dus ons 2 extra punten oplevert. De tweede stap is gezet, maar we dienen nog wat meer punten binnen te halen. Op naar zondag!