NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Een vliegende start voor Oudegem 6H

Het seizoen van heren 6 kende vrijdagavond zijn start in in de Vlaamse Wielerpiste Eddy Merckx, tegen Gentse 8H. We waren allen mooi op tijd, al zaten Karel en Gorik eerst in de Topsporthal Vlaanderen. (beide heren woonachtig in 't Stad dan kan je de link wel leggen, niet?).

Onze ambitie bij de start van dit nieuwe seizoen is duidelijk! Kampioen spelen en snel terug in 4de provinciale spelen. Dus van enige stress of nervositeit kan geen sprake zijn, hoewel de geur in de kleedkamer iets anders deed vermoeden.

Voor aanvang van de wedstrijd liepen we nog een oude bekende van Drive tegen het lijf en toen deze vroeg aan Mark bij welke club hij nu speelde, antwoordde Mark : Drive

Ja,...Mark was er duidelijk klaar voor!

De wedstrijd zelf dan :

Mark en ik namen het in de eerste dubbel op tegen Jan en Mike. Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Winst in twee korte sets 9-21 en 14-21. Dit was dan ook onze eerste ervaring met de RSL Tourney N°4, veel te snel! Mark besloot dan maar de pluimen te kraken, zéér tegen de zin van onze tegenstanders.

Ondertussen was ook de 2de dubbel afgelopen en haalde Gorik en Karel het al even vlotjes van Pramod en Shuqiu met 15-21 en 14-21.

De 3de en 4de dubbel moesten apart gespeeld worden omdat Yannick, de youngster van onze ploeg tweemaal aan de bak moest. In de 3de dubbel speelde Yannick aan de zijde van Karel. Zij vonden aan de overkant van het net Mike en Benoit. Er werd mooi aanvallend gespeeld en vlotte winst was ook hier ons deel, onze heren gingen van het veld met 11-21 en 14-21 score.

De 4de dubbel en de 1ste enkel werden 't samen afgewerkt en voor wie het nog kan volgen. Het staat dus nu 0-3 en nog geen set verlies. Yannick en mezelf speelden in de eerste set sterk tegen Shuqiu en Pramod en wonnen deze met 14-21 in set twee waren we even vergeten wat aanvallen was en kwamen de scherpe shots en drops van Pramod er beter uit dan in set 1, we stonden ruim achter, kwamen terug met aanvallender spel, maar sloegen bij 21-21 onbegrijpelijk 2 maal out! (te enthousiast wss.) Het constante overleg tussen onze tegenstanders begon in de 3de set ons serieus op de zenuwen te werken en de constante vraag, naar "what's the score" en nadien nogmaals in het Nederlands was er ook over. Soit, Yannick en ik bleven gefocust en wonnen de 3de set met 16-21.

0-4 en nu nog de enkels afwerken. Mark nam het op tegen Jan en set verlies leek in de eerste set zeer dichtbij, maar Mark corrigeerde de afstand van zijn slagen en won set 1 toch nog met 18-21. Mark had de shuttles deze keer niet durven kraken. In set 2 ging Mark op zijn elan verder en won met 10-21.

Karel stond in de 2de enkel vs. Benoit, maar had zich voorgenomen niet lang op het veld te staan. Hij zat dan ook vrij snel terug op de bank met winst in 2 sets 10-21 en 10-21.

De 3de enkel werd door Gorik aangevangen, tegen springendveld Pramod. Gorik wist na set één meteen al hoe laat het was, want 21-14 voor Pramod. Set 2 liep tot 18-18 gelijk op, maar toen haalde Gorik uit en stond het 18-21. Set 3 op conditie zeker? Hierin bleek Gorik conditioneel de betere, maar vooral ook de kalmste! Toen Pramod zijn racket kennis liet maken met de vloer, balde Gorik aan de andere kant van het net de vuist met een luide "come on" er bovenop. Gorik dreef door en Pramod, kon het niet meer belopen. 3de set binnen met 16-21.

De 4de enkel van Yannick was ondertussen al afgewerkt en het eerste puntje op weg naar C2 is binnen. Yannick won met 2 maal 9-21. Zijn tegenstander Mike was er niet goed van.

De 0-8 overwinning was een feit. En omdat we dan toch in Gent waren, zijn we nog tot in de late uurtjes ergens ter hoogte van de Beestenmarkt blijven hangen.

Volgende week ontvangen we thuis, Hoge Wal 2H en hopen we te kunnen bevestigen wat we vandaag presteerden.