NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3D - Stekene 1D

Afgelopen zondag ging voor Oudegem 3D het nieuwe competitieseizoen van start. Onze ploeg wijzigde lichtjes door het vertrek van Ellen en Femke en het verplaatsen van Marlies naar een andere ploeg. Met Eva en Sarah kregen we echter twee goede vervangsters en hopen we dit jaar opnieuw mee te doen in de strijd voor de titel!

De aftrap werd gegeven tegen Stekene 1D, een ons welbekende ploeg, waarin we ons ex-ploegmaatje Femke terugzagen. Ook de supporters waren talrijk op post, we konden eraan beginnen! Ploegkapitein Isabel voelde zich niet zo lekker en besloot last minute om slechts 1 match te spelen.

De 1e dubbel werd gespeeld door Eva en Petra, die het opnamen tegen Kim en Katrien. Kim en Katrien bewezen afgelopen tornooien dat ze in vorm zijn door telkens de titel in het DDC2 weg te kapen. Eva en Petra startten echter sterk: gefocust en aanvallend spel zorgden voor een snelle overwinning in set 1. Stekene herpakte zich echter in set 2 en Eva en Petra slaagden er niet in de kloof te dichten. De 3e set ging steeds gelijk op, waarbij Eva het meeste werk moest verrichten. Ze deed dit echter uitstekend en bij 16-16 besloot ze dat het genoeg geweest was. Ze slaagde erin 2 lange rally’s naar zich toe te trekken en bezorgde ons met deze voorsprong ook de winst.

Ondertussen hadden Isabel en Brenda dubbel 3 voor hun rekening genomen. Zij hadden minder moeite met Femke en Joke. De supporters kregen enkele lange rally’s te zien, maar Isabel en Brenda trokken hierbij steeds aan het langste eind. Vlotte winst in 2 sets.

Dubbel 2 werd vervolgens gestart: Sarah en Petra namen het hierbij op tegen Kim en Katrien. Sarah had nog wat last van haar maag door ziekte en waarschuwde al op voorhand geen 3 sets te willen spelen. Zo gezegd, zo gedaan. De 1e set was spannend tot het einde, waarbij de winst vooral te danken was aan een serie goede opslagen van Sarah. In set 2 vonden Kim en Katrien geen antwoord meer: winst met 21-14.

In de 4e dubbel stonden Brenda en Eva tegenover Joke en Femke. Hoewel Brenda en Eva niet vaak samen spelen, was daar op het veld niks van te merken. Winst in 2 sets.

4-0 na de dubbels, dat zag er alvast goed uit.

In de 1e enkel mocht Petra het verrassend genoeg opnemen tegen Joke (een tactische zet van Stekene?). Twee beste vriendinnen het tegen elkaar laten opnemen, ze zouden het moeten verbieden! Joke ging er voluit voor en bood aardig weerwerk, maar de winst ging in 3 sets toch naar Petra.

De 2e enkel werd gespeeld door Brenda; zij nam het op tegen Katrien. Brenda bewees tijdens de 1e set dat zij de goede vorm alvast te pakken heeft en won eenvoudig met 21-9. Tijdens set 2 lag het tempo lager en kon Katrien meer in de match komen. Ze vocht goed terug, maar Brenda pakte de winst met 21-18.

Ondertussen had Eva voor aanvang van haar match al 100 keer gezegd dat ze zich ‘niet druk ging maken in dienen ****** opslag’. Wat speelt ze toch graag enkel! Ze nam het op tegen Kim, die minder zenuwen leek te hebben. De rally’s waren mooi in evenwicht, maar jammer genoeg liep Eva’s opslag inderdaad niet zoals het hoorde. Eva bleef (redelijk?) kalm, maar kon op deze manier nooit echt in de match komen. Verlies in 2 sets.

Tenslotte mocht Sarah het opnemen tegen Femke. We wisten nog van vorig seizoen dat Femke tijdens enkel vaak mooie dingen laat zien; het beloofde spannend te worden. Sarah nam zich echter opnieuw voor geen 3 sets te spelen (haar maag, remember?). Sarah startte goed in de 1e set, maar Femke liet haar nooit echt ver uitlopen. Rally’s duurden lang en werden afwisselend gewonnen. Uiteindelijk slaagde Sarah erin de 1e set naar zich toe te trekken met 22-20. Blijkbaar was dat voor Sarah en Femke nog niet spannend genoeg want in set 2 werd het 28-26…voor Sarah! Gelukkig maar, want een 3e set had ze niet meer gehaald!

De 1e overwinning is binnen, op naar de volgende! Supporters zijn welkom op 30 september om 18u bij Drive!

0 reacties: