NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G laat punt liggen tegen Eikenlo 1G

Bij onze eerste thuismatch van het seizoen kregen we het bezoek van Eikenlo, een nieuwkomer in de reeks. De ploeg van ervaren rotten Geert De Baets en Kim Recollecte werd aangevuld met enkele nieuwkomers waardoor de ploeg zeker zijn mannetje kan staan in 3e liga. Toch hoopten we de volle buit thuis te houden. In een reeks met veel aan elkaar gewaagde ploegen kan het belangrijk zijn om al je thuismatchen te winnen.

Maar net als tegen Lokerse liep het in de dubbels al mis. Aurelie en Natasja wonnen de eerste set en kwamen op een grote voorsprong in de tweede set. Deze voorsprong werd weggegeven en onze dames konden ook in de derde set geen vuist meer maken. Pas bij een 11-0 of was het nu 11-1 achterstand konden Natasja en Aurelie weer vrank en vrij spelen. Met goed spel kwamen ze terug in de wedstrijd maar het gat was net iets te groot om dichten. Glenn en Gert van hun kant hadden volledig de wedstrijd onder controle maar gaven zowel in de eerste als de derde set een geruststellende voorsprong van een punt of 5 te grabbel. Voor de tweede week op rij verlies in verlengingen in de derde set. Met een dikke vette knipoog durf ik gerust stellen dat we hier 2-0 voor hadden moeten staan.

De enkels startten goed. Bart had de uitdaging om de sterke Geert te bekampen maar die sukkelde met een opspelende rug blessure. Hierdoor kon Geert nooit voluit gaan en pakte Bart zonder zweetdruppel te laten de winst. Onze rots in de branding in de enkels, Aurelie, liet er nu ook geen gras over groeien en won haar wedstrijd tegen Katleen gemakkelijk. Haar voorbeeld werd gevolgd door Nele de eenvoudig Valentine opzij zette. Glenn kreeg met Stijn een hele brok energie voorgeschoteld. Dit was duidelijk te merken aan het snelle spel van Glenn's tegenstander. Glenn moest het punt 3 keer maken alvorens hij kon scoren. Na verlies in de eerste set leek dit goed te gaan lukken in de tweede set. Glenn speelde goed en had uitzicht op setwinst. Enkele foutjes op het eind deden de wedstrijd toch in het voordeel van Stijn kantelen.

Konden we weer rekenen op onze mixen om alles recht te trekken? Het antwoord op deze vraag was jammer genoeg: Nee. Bart en Nele konden niet winnen tegen broer en zus Recollecte, toch een sterk duo. Al was het volgens Bart niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Natasja en Gert brachten de score nog in evenwicht na een overwinning in drie sets tegen Stijn en Valentine. Gemakkelijk was het allerminst.