NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Eerste verlies voor Oudegem 1G

Een week na onze ongemeen spannende overwinning tegen Lebad trokken we richting Zwijndrecht voor onze laatste match van de heenronde. Geen gemakkelijke verplaatsing maar een overwinning behoorde zeker tot de mogelijkheden. Beide teams traden aan met hun vaste kern.

In het heren dubbel konden Bart en Gert het laken naar zich toe trekken zonder echt geweldig te spelen. Onze dames Aurelie en Natasja waren volop verwikkeld in een strijd om hun eerste dubbel van het seizoen te winnen. Na een ongemeen spannende derde set viel de beslissende pluim binnen en pakten de dames hun eerste winst met een 22-20 score.

2-0, goed op weg zou je denken maar niets was minder waar. In de heren enkels begon het stilaan mis te lopen. Bart kon tegen de zeer degelijk spelende Koen nooit een vuist maken. Logische winst in 2 sets voor de tegenstander. Glenn had problemen met de lengte van zijn slagen in zijn enkel tegen die andere Glenn. Zeker 20 pluimen vlogen achteraan buiten. Onze Glenn bleef toch aanklampen maar moest toch de derde set laten gaan met 22-20.

Aurelie bracht hierna weer hoop op de Oudegemse banken door Lisa Van der Aa te kloppen in twee sets. In de eerste set moest er wel een racketje aan geloven alvorens Aurelie wakker schoot. Daarna was haar sneltrein vertrokken en haalde ze haar beste niveau uit de kast. Knap gespeeld. Nele had het in haar enkel niet onder de markt met de jonge Axelle. Deze wisselde knappe slagen af met redelijk wat fouten. Ook hier moest een derde set beslissing brengen. En daar waar we vorige week nog alle meeval hadden vielen de pluimen vanavond eerder in het voordeel van de thuisploeg. Nele kon een 18-16 voorsprong niet verzilveren en Axelle ging met de winst aan de haal.

En ook in onze gemengde wedstrijden wou het niet echt vlotten. Glenn en Nele waren in onze vorige ontmoetingen telkens goed voor winst maar nu lukte er nauwelijks iets. De winst ging te gemakkelijk naar Koen en Lisa. Natasja en Gert konden nog voor het gelijkspel zorgen en dat lukte net niet. De eerste set werd vlot gewonnen maar daarna begon de tegenstand sterker te spelen. Het werd een thriller van formaat waar wij zowel in de tweede als derde set matchpunten kregen. We vergaten het echter af te maken en bij het eerste matchpunt van de tegenstander was het wel raak.

De 5-3 nederlaag is toch wel een opdoffer na onze onverhoopte overwinning van vorige week in Lebad. Door dit verlies vallen we terug in de zeer brede middenmoot van onze reeks. Volgende week spelen we thuis tegen Gentse. Dan moeten we onze trein weer op de rails krijgen.