NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G met de hakken over de sloot tegen Gentse 1G

Na het eerste verlies van het seizoen op het veld van Zwijndrecht moesten de manschappen van Oudegem 1G zich herpakken thuis tegen Gentse. Vorige keer werd er gelijk gespeeld, deze keer hoopten we toch op een overwinning. Bij Gentse ontbraken beide broertjes Govaerts door een reis en een blessure. Ook nieuwe aanwinst Mario ligt in de lappenmand. Zij werden vervangen door 1 C1 speler, wat de kans op een overwinning van ons toch een pak groter maakte. Bij Oudegem bleef ikzelf, de cap, aan de kant wegens een blessure aan de buikspieren.

Over de dubbels kunnen we vrij kort zijn. Echt interessant waren ze niet. Bart en Glenn moesten nooit echt doordrukken om te winnen van Steven en Jeroen. Onze dames konden de lijn van hun eerste overwinning niet doortrekken tegen Sofie en Veronique. Ze verloren tweemaal met het kleinste verschil, maar echt lekker liep het niet.

Ook na onze enkels stonden de bordjes nog in evenwicht. Glenn startte aarzelend tegen Jeroen en kreeg zelfs een pak setpunten tegen. Was daar een katerke in het spel? Toen het moest drukte Glenn door en zo kon hij de scheve situatie nog rechtzetten. Set 2 was nog een formaliteit. Bart had het een pak moeilijker tegen Steven. In het begin van de wedstrijd speelde Bart goed mee en maakte enkele mooie punten. Daarna ging zijn foutenlast enorm de hoogte in en verloor hij met zware cijfers. Begint het weinige spelen door te wegen of zat zijn 10 jaar oude racket er voor iets tussen?

In haar enkel profiteerde Nele optimaal van de foutenlast van haar tegenstandster, Sofie, om in twee sets de winst te pakken. Aurelie mocht dan aan de bak tegen Johanna. Het werd een moeilijke match voor Aurelie waarbij ze heel lang moest vechten om elk punt te maken. De eerste set kon ze nog in verlengingen winnen maar in de tweede set had Aurelie het fysiek lastig. Ook in de derde set liep Johanna uit maar Aurelie knokte zich weer volledig in de wedstrijd. Bij een 15-15 stand begon Johanna opnieuw iets beter en foutlozer alle pluimen terug te brengen waardoor ze de winst kon pakken. Toch een pluim voor de vechtlust die Aurelie etaleerde.

Met een 3-3 tussenstand zat een ruime score er niet meer in. Toch waren we in de mixen ruimschoots favoriet om alsnog de winst te pakken. Tot mijn verbazing verloren we in beide mixen de eerste set. Foutjes kunnen rechtgezet worden en dat deden onze duo's ook in de tweede set. Natasja en Glenn breidden daar een vervolg aan in set drie en zorgden voor het gelijke spel. Bij Bart en Nele vlotte het niet zoals het hoorde. Hierdoor werd het toch nog een nagelbijter die beslist werd met 21-19 in ons voordeel.

Door deze overwinning worden we opnieuw gelijk met Eikenlo tweede in de stand. Lebad won echter opnieuw vlot waardoor zij toch de uitgesproken favoriet zijn voor de titel. 

Nog een opmerkelijk feit: Dit was al onze 4e competitiewedstrijd op rij waarbij het eindresultaat beslecht werd in de derde set van de laatste wedstrijd met 2 punten verschil. 

0 reacties: