NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2H - Drive 1H, de derby


Ploeg van ’t Stad, het is zo een titel die doet dromen… Er werden vroeger epische duels uitgevochten met de mannen van Drive 1H, er werd eens door ons gewonnen, er werd eens door hen gewonnen. De scherpte van die hoogdagen ligt al een tijdje achter ons, ook al omdat Oudegem ondertussen al jarenlang Ploeg van ’t Stad is, maar tegen Drive spelen, het blijft een ‘specialleke’.
De helft van hun ploeg was er niet (ziek, werk, whatever), bij ons was Bart afwezig (opvoedkundige taken).
Nils en ikzelf (Cedric) namen het op tegen Sven en Lode. De allereerste rally van de match werd uiteindelijk de langste en werd gewonnen door Drive, Sven en Lode kwamen ook 3-0 voor, en daar stopte het voor hen. Ik besloot wat harder te smashen, Nils besloot wat sneller aan het net af te tikken. Gevolg, winst in wel 2 vlotte sets. Lens en Bjorn hadden ondertussen ook afgerekend met Ive en Rick, ook  in 2 sets.
Daarna dubbelde ik met Bjorn tegen Lode en Rick. Bjorn speelde absoluut lamlendig in de 1ste set, toch kwamen we 19-16 voor, maar we verkwanselden het. Set 2 nam een aanvang en toen speelde ik absoluut lamlendig. Er werd stevig gevloekt, getierd en gescholden, maar dat vertraagde het Oudegemse verlies alleen maar. Ondertussen wisten Nils en Lens wel te winnen, ook weer in 2 setjes.
3-1 na de dubbels, waar het eigenlijk 4-0 had moeten staan als Bjorn en ik niet zo slecht waren geweest. Maar ach, we konden onze wanprestatie gewoon rechtzetten in het enkelspel natuurlijk.
Nils speelde tegen Sven, 2 marathonlopertjes tegen elkaar. Bjorn speelde op zijn beurt tegen Lode, 2 marathonlopertjes tegen elkaar. Maar Bjorn besloot dat het vandaag toch ’s echt geen marathonpartij ging worden en won vlot de 1ste set. Ook in de 2de kwam hij op voorsprong, maar Lode vocht terug. Er werd gedoken, er werd gevloekt, er werd op het scherp van de snee gespeeld. Uiteindelijk haalde Bjorn ook die 2de set binnen, met een absoluut Sies-punt. 7 keer geklopt worden, maar toch het punt binnenhalen… Alleen hij.
Nils had het ondertussen niet makkelijk tegen Sven. Onze man verloor de 1ste set, maar vocht ook terug in de 2de. De rally’s duurden lang, maar zo heeft Nils het graag. Begrijpe wie kan… Ook in de laatste set kwam hij op voorsprong, maar opeens vond hij de lengte in zijn slagen niet meer en mepte alles buiten. Sven kwam stilletjes aan dichterbij en uiteindelijk draaide het uit op verlengingen. Nils schuwde daarin alle risico en die tactiek loonde. Ook hij won zijn enkelmatch.
5-1stond het dus, de overwinning was binnen, maar uiteraard speelden Lens en ik nog voluit voor de schoon ogen van het talrijk opgekomen publiek.
Lens nam het op tegen Rick, ik speelde tegen Ive. Lens speelde degelijk, maar zoals hij zelf zegt: ‘ik zal nooit geen enkelspeler zijn’. Winst voor Rick in 2 sets. Ik speelde tegen Ive, die soms wel mooie dingen liet zien, maar uiteindelijk 2 maatjes (no pun intended) te klein bleek voor mij. Winst in 2 vlotte sets.
6-2, we knopen hiermee terug aan met de overwinning. We zien wel waar het schip strandt. 18/11 is de volgende ontmoeting, dan staat Pluimplukkers 5H op het menu.


0 reacties: