NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3D maakt een sprongetje

Zondagavond stond voor Oudegem 3D een competitiematch gepland tegen Lokerse 2D. Vorig seizoen wisten zij nog te winnen van ons, dus het beloofde spannend te worden. Gelukkig waren er geen geblesseerden of zieken, juist eventuele finales op het tornooi van Drive konden voor problemen zorgen… En ja hoor, om 17u waren we allen vertrekkensklaar, behalve Brenda. Zij moest nog starten aan de finale DDC1. Gelukkig was ze wel bereid om daarna nog naar de competitie te komen om een enkel te spelen.

De opstelling werd hierdoor lichtjes gewijzigd en de dubbels konden alvast van start gaan.

Isabel en ikzelf mochten het opnemen tegen Kimberly en Justine. Kimberly had net op het tornooi van Drive bewezen dat ze de goede vorm te pakken had door DEC1 te winnen. In combinatie met Justine was dit geen gemakkelijke tegenstander. We slaagden er echter halverwege de 1e set in een kloofje te slaan, dat Kimberly en Justine niet meer konden dichten. In set 2 namen we een ruime voorsprong, maar hadden op het einde problemen om het af te maken, waardoor Lokerse nog terug kwam. Stress sloeg even toe, maar op 20-18 konden we dan toch het beslissende punt maken.

Op het terrein naast ons namen Eva en Sarah het op tegen Laurence en Eline. Set 1 was spannend, maar werd binnengehaald door de dames van Lokerse. In set 2 maakten Eva en Sarah net iets te veel fouten, waardoor Lokerse ook deze set won.

Vervolgens namen Eva en ik het op tegen Jana en Elise. We namen een goede start en wonnen de 1e set zonder problemen. In set 2 werd minder aanvallend gespeeld en de dames van Lokerse kwamen terug in de wedstrijd. Bij 16-16 slaagden we erin enkele punten op rij te maken en trokken zo ook set 2 naar ons toe.

Isabel en Sarah kenden meer moeite met Merel en Eline. Merel en Eline zijn een vast duo, terwijl Sarah en Isabel voor het eerst samen werden opgesteld. In set 1 konden Sarah en Isabel nog gelijke tred houden en verloren ze nipt met 22-20. In set 2 waren Merel en Eline duidelijk beter en wonnen zij vlot.

2-2 na de dubbels, dit was niet bepaald waar we op gehoopt hadden.
Lokerse verraste door Merel de 1e enkel (tegen mezelf) te laten spelen. Hierdoor kwam Kimberly op de 2e enkel terecht, tegen Isabel.

De 1e set tegen Merel verliep stroef. Zij speelde met vertrouwen en liet mooie dingen zien, terwijl er langs mijn kant vooral gezaag te horen was, in combinatie met weinig aanval en loopvermogen. Op het einde van set 1 slaagde ik er evenwel toch in enkele punten op rij te maken en zo de 1e set te winnen. In set 2 ging het iets beter en Merel maakte iets meer fouten, waardoor ook set 2 gewonnen werd.

Isabel mocht het dus opnemen tegen Kimberly; het beloofde een moeilijke match te worden. Set 1 werd gewonnen door Kimberly, set 2 door Isabel. In de derde set kwam Kimberly aanvankelijk op voorsprong (11-9). De supporters vreesden even het ergste, maar de scherpe drops die Isabel de 2e set hadden bezorgd, begonnen Kimberly opnieuw in de problemen te brengen. De spanning op het veld en op de bank steeg, maar Isabel bleef rustig en won set 3 met 21-18. Een prestatie om trots op te zijn!

Sarah speelde tegen Laurence. Sarah gaf reeds op voorhand aan geen goeie dag te hebben en je merkte dit ook op het veld. Punten werden goed opgebouwd, maar niet afgemaakt, wat leidde tot frustratie en nog meer fouten. Laurence won vrij eenvoudig met 21-14 en 21-16.

Ondertussen was ook Brenda gearriveerd. Zij nam het op tegen Justine. Justine liet onmiddellijk merken dat Brenda haar uiterste best ging mogen doen om de overwinning binnen te halen. We zagen lange rally’s, met mooie punten door beide partijen. Brenda maakte echter iets meer fouten dan Justine, waardoor set 1 gewonnen werd door Lokerse. In set 2 herpakte Brenda zich (of was het nu de coaching van Eva “hij maakte een sprongetje, niets aan te doen”) en won vlot met 21-10. In set 3 was de veer bij Justine gebroken, waardoor Brenda ook deze set eenvoudig naar zich toe trok.

Hierdoor was de 5-3 winst een feit en zijn we goed op schema! Over 2 weken staat de volgende match gepland, tegen Lede.