NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2G wint ook hun tweede wedstrijd (nipt)

Gisteren stond de derby tegen Drive 1G op de planning. Om 20:30 stonden we allen paraat in de sporthal van Dendermonde om 1 of 2 puntjes mee te pikken in deze reeks waar het niveau blijkbaar dicht bij elkaar ligt. Opnieuw werden door captain Nils enkele nieuwe combinaties geprobeerd wat de uitkomst altijd spannend maakt.

De dames dubbel ving aan waar Petra & Nele het op namen tegen Marijke & Yasmine. Ons duo moest blijkbaar nog wat inspelen, want ze kwamen snel op een 1-10 achterstand. Gelukkig sloeg daarna de motor aan en toonden ze weerbaarheid, want de grote puntenachterstand werd omgeslagen tot winst. Ook de tweede set liep niet volledig van een leien dakje, maar opnieuw beschikten onze dames over stalen zenuwen en wonnen ze ook de tweede set in de verlengingen! De heren dubbel leek aanvankelijk een ander verhaal. Nils en Lens speelden in de eerste set Steve & Lode naar huis waardoor een makkelijke overwinning om de hoek loerde. De waarschuwingen om het niveau niet te laten zakken ten spijt, kregen we een volledig ander spelbeeld in de tweede en derde set. Drive maakte minder fouten en speelde alles, maar dan ook alles naar Nils. Beetje frustratiebadminton later verloren we de tweede set, maar gelukkig sloeg de motor bij Nils volledig aan in de derde set waardoor Oudegem de derde set (nipt) kon binnen halen.

In de eerste dames enkel moest Nele het opnemen tegen Saartje, welke een echte stofzuiger bleek te zijn in enkel. Nele worstelde in de eerste set nog wat met teveel directe fouten, maar wat is een enkel als je niet eens goed hebt afgezien in 3 sets? Ook in set 2 & set 3 sputterde de motor soms eens, maar elke keer werkte Nele zich knap uit haar dipje en won de wedstrijd!

Onze eigenste stofzuiger Michael had intussen zonder veel moeite kunnen winnen van Bart, mede dankzij diens hoge foutenlast. Michael bracht dus een 4-0 voorsprong waarbij de stress wat begon weg te vloeien en al volop gespeculeerd werd over mogelijke uitslagen. Beetje onterecht, zo bleek later.

Drive liet zich niet zomaar kennen en sloeg terug in de tweede helft van de ontmoeting. An kende haar beste enkeldag niet tegen Yasmine en moest ook vrij vlug de meerdere erkennen. Jammer, want op een goede dag zit hier zeker meer in. Nils voelde al snel in zijn wedstrijd dat hij het lastig ging hebben tegen Lode. Lode liet Nils niet zijn favoriete "rondspeelspel" spelen en speelde de pluimen secuur in de hoeken. Nils deed zijn best om het wedstrijdbeeld in zijn voordeel om te draaien, maar moest toch tweemaal nipt de duimen leggen. 4-2, nog geen vuiltje aan de lucht.

Het begon er slechter uit te zien wanneer Lens & Petra hun eerste set roemloos verloren, het niveau moest dringend opgekrikt worden tegen Steve & Marijke. Gelukkig deden ze dat en wonnen heel vlot de tweede set. De derde set was spannend waarbij beide partijen vrij goed stonden te spelen. Jammer genoeg nam het niveau bij Lens & Petra op het einde van de set een duikvlucht waardoor Drive de wedstrijd won en opeens naderde tot 4-3.
Gelukkig stonden Michael en An heel goed te mixen tegen geroutineerde mixers Saartje en Nick, waarbij voor Nick het op zijn heupen kreeg van ons loze vissertje. Oudegem behield zijn niveau en won de belangrijke vijfde wedstrijd!

Mission accomplished, we haalden de twee punten binnen, maar we zijn nog lang niet op 100% van ons kunnen. De overwinning werd gevierd met een Bicky Royal. Op naar 22/10 tegen de Pluimplukkers!