NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

De clash tussen Oudegem 6H en Mintons 6H

Twee ploegen die dit seizoen nog geen wedstrijd verloren hadden en beiden op overtuigende wijze de maat namen van hun tegenstanders. Vanavond echter zou er sowieso het eerste punten verlies zijn voor één of beide teams.

Bij ons tekende iedereen present, behalve Gorik, die tickets had kunnen bemachtigen voor het concert van “Florence and The Machine”, we zouden hem per sms op de hoogte houden, zodat hij kon delen in de spanning.

Werd het spannend? Gezien het afgelegde parcours van beide teams, waren we geneigd ‘ja’ te zeggen, maar de dubbels gaven snel te kennen wie het sterkst team is :

De eerste dubbel werd gespeeld door een nooit eerder uitgegeven duo Karel en Mark, ze wonnen vlotjes van Steven en Jonas 21-10 en 21-12.

Ondertussen werd ook de 4de dubbel afgewerkt door mezelf en Jannick, wij namen het op tegen Giovanni en Jeroen. Aanvallen was de boodschap en dat deden we ook met verve, doe daarboven nog een schepje van het betere ‘defence’ werk, (want aanvallend kwam het duo van Mintons ook sterk voor de dag) en de 2-0 stond op het bord, 21-11 en 21-18.

Voor de 2de dubbel werd er door ons een pak badminton ervaring op het veld gebracht, want Mark speelde voor het eerst aan de zijde van Koen, die de afwezige Gorik verving.

Aan de overkant van het net stonden Giovanni en Jeroen! Geloof me, onze heren hadden er zin in en de schrik zat er goed in aan de andere kant van het net. Dat bewezen hun onzekere opslagen en dan kom je niet meer onder de druk van Mark en Koen uit.

0-3 en nog geen set verloren! De 4de dubbel werd door Koen en mezelf gespeeld, tegen Steven en Jonas. Vorig jaar speelden wij nog samen, maar dat het lang geleden was, werd vooral in set 2 duidelijk. Eerste set vlotjes 21-13, maar in set 2, had ik beter enkele pluimen voor Koen gelaten en probeerde Koen het snelheidsrecord serveren te verbreken.

We verloren met 19-21, na ruim achter te hebben gestaan, kwam onze remonte te laat.

De 3de set kwam het samenspel van vroeger terug boven en sloten we ook deze dubbel winnend af met 21-12 in de 3de set.

Euforie alom, want 4-0 na de dubbels en met Mark op de eerste enkel waanden we ons al zegen zeker. Draaide dat even anders uit bij de aanvang van de eerste enkel, Mark droop van het veld af na een 19-21 verlies in de eerste set. Steven is duidelijk meer een enkel speler dan zijn prestaties daarnet in de dubbels. Vertwijfelt en buiten adem, moest Mark toch even van het setverlies bekomen. Soit, Mark herpakte zich in de 2de set en met korte service slagen werd het 21-7. Doorduwen in de 3de set en bij 11-2 draaien. Winst is zeer dicht bij zou je dan zo denken, maar Mark zijn motor sputterde en er werd stevig gevloekt en plots stond het zowaar 14-14! Mark vond tijdig zijn focus terug en maakte het toch nog mooi af met 21-16.

0 reacties: