NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2G boekt belangrijke zege tegen leider Mintons 2G

Oudegem 2G gaat het de laatste weken alvast voor de wind. Na twee nipt gewonnen wedstrijden en een gelijkspel (met dank aan 3 keer een uiterst spannende herendubbel) won onze ploeg twee weken geleden thuis duidelijk van Wit Wit Ronse 2G. 7 punten op 4 wedstrijden, dat zet enige bestaande ambitie enige kracht bij. En wat is die ambitie dan wel? Sommige ploegleden droomden nog voor de start van het seizoen al van het kampioenenbal, andere vonden het op zich al leuk om competitief voor de dag te kunnen komen in 1e provinciale. De start van de competitie was met de nodige meeval al heel goed geweest, er werd slecht 1 puntje weggegeven, maar gisteren stond echter de wedstrijd op het programma die wat meer duidelijkheid zou brengen. Een voorlopige topper in deze competitiereeks: wij tegen Mintons Sint-Niklaas 2G. Mintons stond aan de leiding met 1 puntje voorsprong, maar ook met 1 wedstrijd meer in de benen. Verliezen was absoluut geen ramp, punten pakken daarentegen een mooie stap voorwaarts.

MichaĆ«l had zich na de vorige wedstrijd geblesseerd aan de lies. Een aanslepende blessure waarin nog maar eens werd hervallen. Geweldig vervelend voor hem en voor ons, maar laat ons hopen dat alles door een paar weken te rusten weer in orde komt. In de persoon van Gert Piqueur werd een goeie vervanger gevonden, ook al moest die zich gisteren nog door een portie hoest en keelpijn slaan. Mintons had op papier een sterkere ploeg dan de onze, maar onze dames waren niet van plan zich te laten afschrikken door onder andere twee B1-dames. De damesdubbel (Nele en Petra) werd op het scherp van de snee gespeeld. Er werden geen grote voorsprongen gemaakt of weggegeven. Helaas waren de Sint-Niklase dames net dat tikkeltje sterker en wonnen ze in 2 sets telkens met het kleinste verschil. Lens en ik namen het in de herendubbel op tegen Bram en Wesley. De 1e set ging goed, veel te gemakkelijk eigenlijk. Door heel wat fouten bij de tegenstander kregen we een ruime voorsprong cadeau. De 1e set werd snel afgehandeld, maar ook in de 2e set bleef het goed draaien voor ons. Behalve… behalve op het einde. Door een paar stressfoutjes werd de set nog weggeven. De 3e set ging gelijk op tot het interval, waarna een mooie servicereeks ons een aantal punten opleverde. De voorsprong werd niet meer op het spel gezet en met eindelijk eens een goeie dubbelpartij haalde we het eerste punt binnen.

In de eerste damesenkel nam An het op tegen de hoger geklasseerde Evy. An liet zich niet doen en speelde een mooie wedstrijd, maar het klassementsverschil gaf uiteindelijk wel de doorslag. Ons geheim wapen Nele mocht echter nog in de coulissen wachten, maar toen zij op haar beurt aan haar match begon tegen Dorien, was al meteen duidelijk dat Nele niet op de baan gekomen was om zich in de pan te laten hakken. Nele won verdiend in twee duidelijke sets. De heren waren ondertussen ook al van start gegaan. Gert warmde zich de eerste set nog een beetje op, kuchte zich doorheen de rally’s, maar ging pas in de 2e set voluit. Duidelijk verlies in de 1e set werd gelukkig gevolgd door winst in de tweede. Dankzij het hoge aantal typische kapdrops kon Gert Bram in de 3e set onder druk blijven zetten, waardoor de overwinning toch duidelijk werd binnengehaald. Ik mocht als laatste aantreden tegen Wesley. Mits winst kon ik de ploeg al een punt bezorgen, maar gelukkig had ik daar geen last van stress door gekregen. Die 1e set ging heel gemakkelijk, Wesley maakte veel fouten en mijn shuttles vielen aan de goeie kant van de lijnen. Er werd vlot gewonnen en ik begon me onbewust al illusies te maken dat het al kat in bakkie was. “Tarara” dus… De combinatie van “beer”, “vel” en “schieten” mag je dus niet maken, ook niet ergens achterin je gedachten. Wesley vond de lijnen en zijn goeie vorm terug, ikzelf liep meer achter de feiten aan en kon mijn aanvallen niet meer vlot afmaken. Een logisch verlies in de 2e set. Wesley ging helaas op zijn elan door, maakte bitter weinig fouten en verdedigde goed. Ik wou wel, maar kon het merendeel van de rally’s niet naar mij toe trekken. De confrontatie Nils – Wesley, altijd hetzelfde liedje: lange rally’s, lange match, gehijg en gezucht. Maar deze keer met winnaar Wesley.

3-3-tussenstand voor de start van de mixpartijen. Men zou dat wel eens “gelijkopgaand” kunnen noemen. Stress-mix-matchen, dat is gelukkig niet aan mij besteed deze keer. Gert nam het samen met An op tegen Bram en Angelique. Om de wedstrijd te beschrijven hoef ik alvast niet lang te zoeken naar een passend adjectief: spannend! De eerste set eindigde nog met 21-17 in ons voordeel, maar pas daarna werd het een echte nagelbijter. Verlies in de 2e set na verlengingen bracht een zenuwslopende 3e set teweeg. Het ging op en af, het niveau van beide duo’s lag hoog, het zou een dubbeltje op zijn kant worden. Gelukkig bleek het Oudegemse duo het meest stressbestendig en haalden ze de match binnen met 24-22. Dat puntje hadden we nu toch al zeker binnen. Petra en Lens kregen nog de kans om een overwinning binnen te halen tegen Wesley en Evy. Ze gingen verschroeiend van start in de 1e set die ze snel binnenhaalden met 21-12. De 2e set ging opeens veel moeizamer, er moest meer gezwoegd worden en er werden wat meer fouten gemaakt. Het verlies in die 2e set kon echter de wil om te winnen niet temperen. Een nagenoeg perfecte start in de 3e set zorgde al snel voor een ruime voorsprong. Geruststellend is dat, zolang de zenuwen onder controle gehouden werden. Lens en Petra deden dat ook met veel bravoure en zo werd de wedstrijd verdiend gewonnen!

Een nipte, maar mooie, felbevochten 5-3-overwinning. Ook een lange wedstrijd van 3 uur in totaal. En wat betekent het tegenwoordig in Oudegem als je later dat 23u moet gaan douchen? Ijskoud bergrivierwater… Water met een temperatuur van slechts 3 cm denk ik. Alleszins een weinig aangename ervaring. Maar het koude water kon de pret niet drukken. Met een wedstrijd minder gespeeld leiden we nu de rangschikking met 1 puntje voorsprong op Mintons 2G. Hopelijk kunnen we op ons elan voortgaan en de voorsprong in het klassement behouden of aandikken. Volgende wedstrijd: volgende week in 4Ghent tegen een paar bekende gezichten.