NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G kopje onder in Eeklo

Donderdag 20u15, Eeklo. De strijd om de 2e plaats in 3e Liga B ging beginnen. Want laat ons eerlijk zijn. Hoewel we wonnen op Lebad, lijken zij toch ongestoord op de titel af te stevenen. Wij mistten Aurelie wat de al moeilijke opdracht, winnen tegen Eikenlo, nog moeilijker maakte. Aurelie werd vervangen door Petra die dat met verve deed. Eikenlo speelde met zijn basis 6-tal, op één uitzondering na, Geert De Baets, hun sterkste pion, speelde 3 wedstrijden. Was Kevin gekwetst of wilden ze toch perse winnen? Je kan hen natuurlijk geen ongelijk geven.

In de dubbels mochten Nele en Natasja aantreden tegen Eva en Kim, een sterk duo. Onze dames verloren met 15 en 16. Op zich niet zo'n slecht resultaat maar Nele en Natasja blijken ook niet het meest complementaire duo. Zelf speelde ik met Bart de dubbel tegen Kevin en Geert. Een berekend risico want Geert en Kevin zijn een heel sterk duo. Maar de gok pakte goed uit. De eerste set werd nog in verlengingen verloren maar set 2 en 3 konden we met 13 en 14 winnen. Ongetwijfeld één van onze betere matchen van de voorbije seizoenen. Dat stemt ons hoopvol voor de heren competitie. 

In de enkels zorgde Nele voor het eerste extra puntje. Zij had het niet onder de markt tegen de krachtige Valentine maar met de nodige dosis vechtlust en met een ijzeren verdediging kon ze het laken tweemaal nipt naar haar toe trekken. Glenn nam het ondertussen op tegen Geert de Baets. Glenn speelde zeer goed badminton en won de eerste set. In de tweede nam hij een kleine voorsprong maar toen stokte de motor even. Geen nood, Glenn herpakte zich in de derde strijd maar moest toch na een felle strijd met 21-17 de duimen leggen. 

In de volgende enkels werden er geen overwinningen meer weg gekaapt. Petra weerde zich kranig tegen Eva maar deze laatst is een meester in het terug brengen van pluimen waarvan je denk dat ze ze nooit meer gaat halen. Dit in combinatie met haar harde slagen zal er voor zorgen dat Eva tegen het einde van het seizoen ongetwijfeld B1 is. Bart mocht het dan weer opnemen tegen spring in 't veld Stijn. Het tempo breken was de beste tactiek die we konden mee geven. En dat lukte aardig in de eerste set. Bart speelde goed en scoorde mooie punten. Dit werd bekroont met enkele setpunten. Met veel moeite kon Bart zijn 4e setpunt verzilveren. Je merkte echter dat zijn beste pijlen verschoten waren en Stijn leek net opgewarmd. Gehinderd door krampen kon Bart nooit echt meer voluit gaan en moest hij de overwinning laten aan Stijn. 

In de gemengde partijen was het snel over en out voor Oudegem 1G. Gert en Natasja ondergingen de strijd tegen Geert en Kim en lieten zich veel te gemakkelijk naar de slachtbank leiden (of was het lijden). Een pijnlijke nederlaag was hun deel. Glenn en Petra konden nog in twee sets de maat nemen van Stijn en Valentine. Zo werd het een verdiende 5-3 overwinning voor de thuisploeg. 

0 reacties: