NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1D, ofwel: opnieuw winnen, verliezen en gelijkspelen

Op 3 maart moest Oudegem naar Gentse, een ploeg waar we op papier van zouden moeten winnen. Maar dat werd toch heel wat moeilijker,  zowel Natasja en Aurelie als Petra en Nele G lieten in de 2de set van DD1 en DD2 matchpunten liggen en zo kwam er bij beide koppels een derde set. Daarin keken ze beiden tegen een achterstand op. Alleen Natasja en Aurelie konden deze achterstand met veel vechtlust ombuigen tot een spannende 22-24  in ons voordeel. 1-1

DD3 en  DD4 werden in 2 sets afgewerkt,  waarvan eentje in ons voordeel. 2-2 na de dubbels. Het beloofde spannend te worden!
In de enkels bracht Aurelie snel voor de 2-3: ze speelde heel sterk en won vlotjes van Veronique. Nele G had het heel wat moeilijker tegen Sofie en vocht voor elk punt, maar helaas voor Oudegem won Sofie het gevecht!
3-3 dan maar, het bleef spannend.
Nele DL mocht het opnemen tegen Sarah, in de eerste set werd er stevig weerwerk geven van Sarah, maar Nele kon toch winnen met 16. De 2de set ging heel wat vlotter en Nele haalde alvast een puntje voor de ploeg binnen.
Winst lag in de handen van Petra, de eerste set ging heel vlotjes met 10, we dachten al dat het binnen was, maar niks was minder waar. De 2de set wordt op haar beurt vlot gewonnen door Sibbel. De derde set dan maar … Petra had steeds een kleine voorsprong en op  de supportersbank was het nagelbijtend toekijken hoe ze deze kon behouden tot aan het einde!
Toch met 3-5 kunnen winnen, Oudegem 1D deed wat het moest doen!

De week daarna trokken we naar Oostrozebeke. Die op dat moment nog geen enkel punt hadden, maar ze werden zeker niet onderschat. Natasja, die tegen Gentse na de eerste dubbel beslist had om niet meer verder te spelen door rugproblemen bleef thuis en supporterde van daar.
In DD1 geraakte Aurelie en Nele niet voorbij de muur van Shauni en Lotte en verloren jammer genoeg in 2 sets. Ondertussen was DD4 bezig aan een derde set. Petra en Nele DL speelde niet hun normale niveau (maar wie wel die dag?) en verloren de derde set. 2-0 achter.
DD2 en 3 dan maar? Katrien en Nele G verloren veel te snel de derde dubbel door een te hoge foutenlast.  Petra en Aurelie hadden de eerste set verloren maar konden gelukkig een derde set verzilveren en zo ook de match.  3-1 na de dubbels, dat zag er niet goed uit.
Nele G begon aan haar enkel tegen Lotte, een jong talentje. “Oei oei, ik ga ervoor vechten , maar dat zal niet lang duren zeker?”  De eerste set ging gelijk op tot 15. De tweede set was er een achterstand van 11-5 die toch met veel loopwerk in winst werd omgezet. Een derde set? Niet verwacht, maar die was er toch teveel aan.  Opnieuw  11-5 achter, maar helaas kon deze achterstand niet meer overbrugd worden. Ondertussen had ook Nele DL haar match verloren, met 18 en 19. Jammer daar zat meer in. Het kalf was dus al verdronken.
Aurelie mocht spelen tegen Shauni en stond in set 1 11-5 voor. Maar kon haar voorsprong niet behouden, verlies in set 1. Set 2: opnieuw 11-5 voor. Shauni kwam opnieuw terug, maar net niet genoeg 19-21.  De derde set ging meer gelijk op, maar het werd 21-18 in het voordeel van Shauni. Jammer, want Aurelie speelde echt wel sterk.
Katrien kon nog voor de 6-2 zorgen, dat staat toch mooier dan 7-1. En dat deed ze ook. In de eerste set had ze nog een setpunt of 4 weg te werken en won die met 22-24, de 2de set werd het nog 14.
6-2 verloren, maar we konden de week daarna direct een poging ondernemen om ons te herpakken.

17-03, Oostrozebeke komt bij ons. Tijd voor wraak!
Natasja had diezelfde dag nog beslist om één dubbeltje te spelen, en kon deze dan ook winnen samen met Aurelie, het werd een spannende 3 setter waar hard werd voor gevochten.  Ondertussen werd DD4 jammer genoeg opnieuw verloren.  1-1 nu, dat was al beter dan vorige week.
Petra en Nele G mochten het opnemen tegen Shauni en Elke. We wisten nog van vorige week dat we hun spel niet mochten meespelen en over de muur spelen, dat lukte in de eerste set.  Ondertussen hadden Aurelie en Katrien ook hun eerste set gewonnen. Dat zag er goed uit! Maar beide koppels verloren hun 2de set. Alles geven in set 3 dan maar. En dat deden we ook met succes. 2-2 na de dubbels.
Dit keer moest Aurelie tegen Lotte en Nele G tegen Shauni. We maakten beide weinig kans en zaten snel weer aan de kant, 2-4. Alle hoop op Katrien en Nele DL. Nele speelde heel goed, maar kon jammer genoeg de eerste set niet verzilveren 20-22 voor Elke. Nele bleef zeer sterk spelen en kon de 2de set naar haar toetrekken.  Ondertussen had Katrien haar enkel heel wat vlotter gewonnen dan de week daarvoor 21-12 en 21-10. Alle druk op Nele, maar zo speelt ze het best. Met spanning zaten we met z’n allen langs de kant te kijken.  Nele bouwde een mooie voorsprong op met heel mooi badminton en won met 21-10.
4-4, een tevreden ploeg!
Nu zondag tegen 4Ghent, als we deze winnen ziet het er vrij goed uit dat we volgend jaar opnieuw in liga aantreden .  Maar eerst nog zien te winnen voor we daaraan denken.

Nele G

0 reacties: