NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2H pakt de poleposition

Oudegem 2H moest gisteren aan de bak voor de heel belangrijke wedstrijd tegen Latem 2H. Deze ploeg vol youngsters (en ouderdomsdeken Patrick) had ons in de heenronde nog vakkundig puntloos naar huis gestuurd, maar we waren vastberaden om hen ditmaal een koekje van eigen deeg te geven! Oudegem 2H heeft het deze tweede seizoenshelft wat moeilijk met het aantal fitte spelers in de ploeg, maar opnieuw konden we rekenen op Jan Verwaeren om onze gelederen te versterken. Cedric supporterde zoals vanouds via sms, deze keer belette de wiskey hem om live zijn ploeg aan te moedigen (hoewel ik misschien hier niet moet zagen, het lijkt er wel op dat het geluk brengt dat hij er niet ;))

De wedstrijden waren allen op het scherp van de snee. Nils en Lens kregen een stevige wedstrijd aangeboden tegen Patrick en Wout. In de eerste set kon Oudegem nog profiteren van de foutjes die Latem maakte, maar in de tweede set was het zwoegen voor elk punt, pas in de verlengingen kon Oudegem de 2 puntenkloof maken en won zo de eerste wedstrijd. Intussen hadden Jan & Sies na 2 sets de bordjes in evenwicht hangen. De derde set begon goed, maar een foutenreeks liet Latem iets te ver uitlopen. Er werd nog fel gevochten voor ieder punt, maar helaas kon Latem de voorsprong behouden en brachten zo de 1-1 op het wedstrijdblad.

Maria & Lens wisten dat het niet gemakkelijk ging zijn tegen Daan en Patrick, maar ze gingen volop hun kansen. Iets te gretig spel en een sterke tegenstander resulteerden in te veel onnodige missers en afgestrafte risicopluimen. Jammer, want de sets gingen met het geringste verschil verloren, hier zat meer in!
Ook Nils en Jan hadden het niet helemaal onder de markt tegen Wout en Miguel. De eerste set haalden ze nipt binnen met 21-19, maar Latem rijfde de tweede set met dezelfde stand binnen. In de derde set voerden Jan & Nils het tempo serieus op en Latem begon meer fouten te maken, wat resulteerde in een verdiende 2-2 tussenstand in de ontmoeting.

2-2, niet ideaal, we hadden immers gehoopt op een voorsprong na de dubbels, maar de matchup in de enkels zag er niet ongunstig uit.

Nils en Lens beten de spits af tegen Guillaume en Miguel. Nils maakte dankbaar gebruik van de technisch sterk spelende Guillaume en nam uiteindelijk vlot de maat van de tegenstander. Ook Lens kende weinig problemen in zijn wedstrijd en kon een snelle voorsprong in beide sets verzilveren. Het gelijkspel was dus zeer snel binnen.

Bjorn en Jan hadden lastigere wedstrijden voor de boeg tegen Wout en Daan. Het afgetrainde lichaam van Wout bracht Sies wat van zijn stuk, zijn sixpack (te bewonderen op facebook) viel uiteindelijk vrij bleek uit naast Wout ;) Toch was het onze Maria die de teugels in handen hield in de wedstrijd, luid aangemoedigd (sorry Wout) door de captain. In de eerste set moest Bjorn nog verlengingen toestaan, maar in de tweede set bracht het betere viswerk voor de overwinning!
Jan moest zijn enkel dan nog afwerken voor de schoon ogen van zijn ploeggenoten (en voor een competitiepunt, niet onbelangrijk) tegen Daan. Jan won de eerste set, maar hijzelf dankte het vooral aan het gebrek aan vertrouwen bij de tegenstander. De tweede set vocht Daan zich mooi terug in de wedstrijd en dwong bij Jan een derde set af. Deze derde set was spannend tot aan de finish, maar het was onze Jan die de eindspurt won!

Oudegem 2H die 4 enkels wint in een belangrijke ontmoeting, het is een zelden gezien fenomeen :)

Eindstand werd dus 6-2 in ons voordeel waarbij we nu de poleposition pakken in 1e provinciale. Ronse heeft evenveel punten als ons, maar meer gelijk gespeeld. We moeten nog 2 (lastige) wedstrijden afwerken, maar na een desastreuze start van de competitie is het zeer fijn om alles in eigen handen te hebben op het kampioenschap!