NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H wint topper tegen Herne 1H

Na de heen ronde zijn de waardeverhoudingen in 3e liga B duidelijk. Lokerse, Buggenhout en Drop Merchtem proberen de degradatie te vermijden. Wij, Herne en Zwijndrecht zullen uitmaken wie met de titel aan de haal gaat. En het moet gezegd, met een 9 op 10 en een paar riante overwinningen staan we er heel goed voor.
De eerste wedstrijd van de terugronde was meteen een sleutelwedstrijd. We trokken naar het veld van Herne, de nummer 2 in de stand. De ploeg uit het Pajotteland doet het verrassend goed. We wisten natuurlijk dat Herne een te duchten tegenstander was maar ze zetten dit seizoen toch meer stappen voorwaarts dan gedacht. En net dat deed Herne vandaag de das om. Drie van de vier spelers namen deel aan het tornooi van Edingen. Dat leverde enkele knappe prestaties, winst voor Gregory in HEB1 en voor Laurens in HEB2 en HDB2, maar vooral vermoeide benen op.
In de dubbels was nog niet veel van die vermoeidheid te merken. Wij kenden echter een aarzelende start. Nochtans hadden we niets aan het toeval over gelaten en waren we maar liefst 28 minuten te vroeg aanwezig in de sporthal. Aan de opwarming lag het dus niet. Bart en Glenn kwamen hun dipje in de eerste set te boven en wonnen al bij al gecontroleerd van Vincent en Laurent. Gert en Michaël kenden een moeilijkere avond tegen Gregory en Laurens. We toonden te weinig aanvallende agressie  om het goede spel van onze tegenstand te ontregelen.
Een heel ander verhaal in de volgende dubbels. Michaël en Glenn wonnen in twee sets van Vincent en Laurent. Bart en Gert deden hetzelfde tegen Laurens en Gregory. Na een achterstand in de eerste set begon de aanvalsmachine op toerental te lopen.
Met deze tussenstand konden we met een vrij gerust gemoed en vooral zonder stress de enkels aanvangen. Glenn speelde een wisselvallige wedstrijd tegen de ijzersterke Vincent. De eerste set verloor hij zwaar maar in de tweede set speelde hij de pannen van het dak. De derde set moest de beslissing brengen maar daar was die good old foutenlast weer. Vincent stoomde door naar de overwinning.
De tornooiprestaties lieten duidelijk sporen na bij Gregory en Gert kon vlot de eerste set winnen. Iets te vlot misschien? Want daarna ging het tempo de dieperik in en zorgden veel fouten dat een derde set noodzakelijk was. Daarin kon Gert definitief afstand nemen.
Hierna startte Bart aan zijn enkel tegen Laurent maar het was Michaël die als eerste van het veld kwam. Hij had immers op een zeer gecontroleerde manier Laurens opzij gezet en zo het winnende punt binnen gehaald. Bart maakte er een mooie wedstrijd van tegen Laurent. Jammer dat de derde set er eentje teveel was.
Niet getreurd, met een 5-3 overwinning verstevigen we onze leiderspositie in 3e liga. We tellen nu 3 punten voor op Herne en 2 punten voor op Zwijndrecht. Maar we hebben wel een veel beter wedstrijdsaldo. Volgende week maandag in de topper tegen Zwijndrecht kunnen we het kampioenschap in een definitieve plooi leggen.