NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Competitie 2013-2014

Binnen een 10-tal dagen gaat het nieuwe competitieseizoen van start. BC Oudegem brengt 18 ploegen aan de aftrap. Daarmee deed het nooit beter. Hieronder vind je de samenstelling van alle ploegen gevolgd door een korte preview.


Zeven gemengde ploegen van BC Oudegem strijden om de knikkers van 3e liga tot 4e provinciale. Kan Oudegem 1G er voor zorgen dat er voor de eerste maal in de clubgeschiedenis een ploeg naar 2e liga stijgt? Michiel (Polfliet) is alleszins een sterke aanwinst voor dit team. Voor het overige behoudt de eerste gemengde ploeg dezelfde samenstelling. Al kunnen ze bij afwezigheid van één van de basispionnen, net als de 2e gemengde ploeg, wel beroep doen op Sofie Robbrecht als invalster. Die 2e gemengde ploeg gaat volop voor het behoud in 3e liga A. Makkelijk wordt dat niet, maar de uitdaging wordt met veel strijdlust aangegaan.

Kan Oudegem 3G ervoor zorgen dat de leemte in 1e provinciale wordt opgevuld? Vorig jaar eindigden ze op een mooie 2e plek, met hetzelfde team behoort een 2e plek, of meer opnieuw tot de mogelijkheiden. Oudegem 4G is een volledig nieuw samengestelde ploeg en moet zich kunnen nestelen in de middenmoot van 2e provinciale. Oudegem 5G lijkt ons op het eerste zicht een titel kandidaat in 3e provinciale. Oudegem 6G is iets minder goed maar zij moeten toch de middenmoot of subtop in 3e aankunnen. Oudegem 7G tenslotte maakt 4e provinciale onveilig.


Een record aantal van 7 herenploegen werd dit jaar ingeschreven. Oudegem 1H nam zijn plek in 2e liga opnieuw in en hoopt daar te kunnen blijven. Hetzelfde geldt voor Oudegem 2H maar dan een reeksje lager. Oudegem 3H moet in staat zijn om kampioen te spelen in 2e provinciale. Oudegem 4H mikt dan weer op de middenmoot. In 3e provinciale lijkt Oudegem 5H ons een titelkandidaat. Oudegem 6H maakt 4e provinciale onveilig en hoopt daar op de nodige stunts. Onze 7 ploeg mag ook aantreden in 4e en zal vermoedelijk moeten strijden in tegen het behoud. 


Het was geen gemakkelijke puzzel om opnieuw 4 damesploegen in stelling te brengen maar het is toch gelukt. Oudegem 1D strijdt in een moeilijke reeks om het behoud in 3e liga. Oudegem 2D moet binnen de top 3 in 1e provinciale kunnen eindigen. Oudegem 3D en 4D zijn beiden in 2e provinciale ingedeeld en mogen het enige onderlinge clubduel van het jaar uitvechten. We verwachten spanning troef. Kampioen spelen wordt moeilijk voor beiden maar een plek in de goede middenmoot moet haalbaar zijn.

0 reacties: