NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G start met overwinning

Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen trok Oudegem 1G richting het veld van promovendus Drop Merchtem. Bij onze tegenstander herkenden we de bekende gezichten van de herenploeg die we al meermaals bekampten. De Oudegemse kapitein mocht dan weer twee nieuwe lidnummers invullen op het wedstrijdblad. Michiel trad voor het eerst aan in onze clubkleuren en Sofie zal als vaste invalster fungeren. Glenn en Aurelie moesten gekwetst toekijken.

Michiel en Gert speelden hun eerste officiĆ«le wedstrijd samen tegen het geroutineerde duo Wim en Jef. Het was nog wat zoeken en dat leidde tot een wisselvallig spelbeeld. In drie sets trokken we aan het langste eind. De dames maakten er meteen een pittige pot badminton. De tegenstandsters van Merchtem behaalden op het tornooi van Plumula nog de halve finale in het dames dubbel B1 en ze lieten dit duidelijk merken. Er werd gevochten voor elke pluim maar uiteindelijk waren het Natasja en Sofie die het laken naar zich toetrokken. 

Gert zorgde al snel voor de 3-0 voorsprong. Hij liet geen spaander heel van Guido. Sofie had op haar beurt meer moeite met Tina die heel degelijk speelde. In de derde set gaf de ervaring Sofie toch de doorslag. Bart op zijn beurt kon zijn extra trainingsarbeid nog niet verzilveren tegen Jef en maakte teveel fouten om aanspraak te maken op de overwinning. Ook Nele heeft nog wat werk voor de boeg, zij verloor van Kelsey.

De klus moest dus geklaard worden in de gemengde wedstrijden. Bart kreeg zijn trein niet helemaal op de rails. De tegenstander buitte dat goed uit en kon de overwinning in het thuiskamp houden. Michiel en Natasja hielden het ook spannend maar toch kwam hun overwinning nooit echt in gevaar.

0 reacties: