NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2G start in mineur

Oudegem 2G startte zijn ligacampagne vorige zondag tegen die andere promovendus uit 1e provinciale: Tielt 1G. Op papier zou dit een van de meest haalbare kaarten moeten zijn in de poule, maar verschillende factoren speelden in ons nadeel: Michaƫl lag nog wat te zonnen in Mol, Nils had zijn verbouwingswerken aan het terras nauwelijks verteerd en dan was er het ontiegelijk vroege uur: op zondag om 9u15 spelen is moordend. Soit, genoeg uitvluchten gezocht, tijd om over te gaan naar het verdict van de matchen!

Nils en ik begonnen de heren dubbel tegen Sam & Sam. Het samenspel ging al heel wat vlotter dan de woensdag voordien, maar tegen het routineuze Tieltse duo konden we nooit een kloofje slaan. Op het einde van elke set bleek het Tieltse duo steeds te sterk en dienden we onze meerdere te erkennen. Onze dames (Petra/Nele DL) kenden dan weer brute pech. Een goede eerste set kon net niet verzilverd worden na een thriller van 28-26, ook in de tweede set werd er goed gespeeld, maar ook hier ging Oudegem de boot in met 21-18. Hopelijk is de vloek van de dames dubbel van Oudegem 1G niet overgedragen!

Met 0-2 de enkels aanvangen is niet echt een stand die we gewend waren. Nils gaf het beste van zichzelf, maar leek zijn rug nog wat teveel te sparen om dominant over de rally te heersen. Hij maakte het 1 van de Sams nog knap lastig in de 2e set en was duidelijk fysiek de meerdere, maar Sam maakte het in extremis nog af in de tweede set. Intussen had de andere Sam mij al snel een set aan de broek gesmeerd. In de tweede set vocht ik nog terug en het ging lang gelijk op, maar op de belangrijke momenten moest ik afhaken. 0-4 en het werd nu wel heel moeilijk om nog een punt te halen.

Toch bracht Nele nog een heropflakkering van de hoop: ze won haar enkel in 2 sets waarin ze in haar gekende stijl voor elk punt vocht en haar tegenstandster het nakijken gaf. Mooi gespeeld en de verdiende overwinning binnengerijfd! An had met Nele haar muse gevonden en na een verloren 1ste set vocht ze terug en dwong de Tieltse dame tot een derde set. Helaas was het conditievatje bij An in deze set leeg en moest ze de punten vooral ondergaan. 1-5 en het kalf was jammer genoeg verdronken.

De mix werden nog gespeeld voor de schone ogen van de toeschouwers. Petra en ikzelf speelden direct een van onze betere mixwedstrijden en gaven de tegenstanders geen kans om in de wedstrijd te komen. Vlotte winst in 2 sets was ons deel. An en Nils hadden het een pak moeilijker en na een haast miraculeuze wederopstanding in de eerste set moesten ze toch nog hun meerdere erkennen met 19-21. De tweede set vlotte echter ook niet zo goed en de 6-2 eindstand was een feit.

Een slechte start helaas, het zal een zeer moeilijk seizoen worden voor 2G. We gaan echter genieten van elke wedstrijd en proberen zoveel mogelijk punten te sprokkelen om het behoud eventueel te verlengen. Mits een betere conditie en wat scherper badminton kan dat misschien nog wel lukken ooit! Op naar zondag tegen De Westhoek :)