NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

“Heeft er iemand ne stylo bij?”

Zo begon onze cap aan de eerste competitiematch van het nieuwe seizoen. Nieuwe ploeg, nieuwe truitjes (allez, bij de dames toch, ahum) en een opstelling die thuis vergeten werd. 

Aangezien Tim nog met de beentjes omhoog in de zetel ligt te revalideren na zijn knie operatie, begonnen Steven & Tom aan de dubbel tegen Hans & Steven. Ze namen meteen een blitse start en toonden hun goede vorm. Na het winnen van de eerste set, maakten ze in set 2 brandhout van de tegenstanders en wonnen met 17 en 11.

Ondertussen waren Brenda en ik niet al te denderend gestart aan onze dubbel. Het was duidelijk dat er nog wat werk is aan ons “samenspel” en de eerste set ging dan ook naar Kimberley en Merel. We herpakten ons in set 2, vonden dat het op 16-20 nog geen tijd was om onze match uit handen te geven en gingen vol voor de verlengingen en een mogelijke derde set. Dat het een ware thriller werd, blijkt uit de cijfers: we moesten het hoofd buigen met 27-29. Jammer, een derde set  (en misschien zelfs winst?) zat er zeker in.

Nog in de roes van de dubbelwinst begonnen onze heren aan de enkels. Tom tegen Hans (B1) en onze Steven tegen den andere Steven (B2). We kunnen hier eigenlijk kort over zijn: Tom en Steven (“ik win toch mijn enkel niet”-Dessers) waren in topvorm en wonnen beiden in 2 sets.   

Ondertussen hoopten we dat Merel een vogel voor de kat was voor Eva. Jammer maar helaas, de opslag van Eva werkte niet mee en verlies in 2 sets was het verdict.

Brenda kreeg geen cadeau door tegen Kimberley te enkelen. Kimberley bewees dit weekend nogmaals haar goede enkelvorm op het tornooi van Zwijndrecht door finale DEB2 te spelen. Een relatief blij gezicht na set 1 (verlies met 15 maar er zat meer in) en een heel blij gezicht na het winnen van set 2. Set 3 bleef spannend tot het einde. Kimberley kon echter het laken naar zich toe trekken en won de wedstrijd. Toch een heel knappe prestatie van Brenda.

Het stond dus 3-3. De gemengd dubbels moesten dus het verschil maken. Tom & Eva namen het op tegen Steven & Kimberley en wonnen vlot in 2 sets. Steven en ik maakten het wat spannender: winst met verlengingen in set 1, verlies in set 2 door teveel fouten van mezelf. “Gene stress” zei de cap “gelijkspelen doen we sowieso, ge MOET ni winnen. De druk is er af”. Maar Steven en ik zouden onszelf niet zijn als we niet moesten en zouden winnen. We speelden een heel degelijke en gedreven set en wonnen vlot met 12. Dat onze beide mix-duo’s ondertussen geroutineerd zijn, heeft zeker in ons voordeel gewerkt.

Eindresultaat: 5-3 winst voor Oudegem 4G!! Een resultaat waar we op voorhand niet van hadden durven dromen. We kunnen dus wel stellen dat we onze start niet gemist hebben. Hopelijk kunnen we op dit elan verder gaan.

Volgende ontmoeting: maandag 30 september, thuis tegen de buren van Drive. Supporters op post!
 
Joke

0 reacties: