NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G wint topper tegen Eikenlo 1G

Met nog enkele wedstrijden te gaan stonden Oudegem 1G en Eikenlo 1G virtueel gelijk aan kop in 3e liga B. De winnaar van dit duel kwam mits winst in pole position te liggen voor de titel. Een belangrijke wedstrijd dus. Daarom werd er voor gekozen om met ons volledig team aan te treden met als één doel: de overwinning.

De dubbels begonnen alleszins goed. Onze dames Nele en Sofie konden Valentine en Kim in twee sets verslaan. In het heren dubbel had de tegenstander duidelijk meer last van stress dan Gert en Glenn waardoor ze de eerste set vlot konden binnen halen. In set twee een zelfde scenario al bracht een reeks rechtstreekse fouten ons nog bijna in moeilijkheden.

In het heren enkel kwam Glenn tegenover Stijn en Michiel tegenover Geert te staan. Geen gemakkelijke wedstrijden. Glenn speelde Stijn in de eerste set van het kastje naar de muur. Door een suikerdip kon Glenn hetzelfde niveau in de volgende sets niet meer aanhouden. Hij moest de overwinning aan Stijn laten. Michiel startte niet goed tegen Geert en verloor de eerste set. Gelukkig kon onze bijna Vlaams kampioen zich herpakken en haalde hij snel de tweede set binnen. In de derde set bood Geert opnieuw meer weerstand maar Michiel kon toch het laken naar zich toe trekken.

Onze dames konden voor de overwinning zorgen en dat deden ze met verve. Met Aurelie op de 2e enkel hoopten we de tegenstand te verrassen. Voor Aurelie was het immers haar eerste enkel in een half jaar tijd. En de ingreep loonde want Aurelie had weinig last van haar schouder en kon met duidelijke cijfers Valentine kloppen. Sofie deed dan weer wat van haar verwacht werd en klopte vlot de sterke Kim. We zien duidelijk een Sofie op het veld met een pak meer ritme dan in het begin van het seizoen.

Met de overwinning op zak konden we de mixen afwerken. Natasja en Bart speelden een wat ongelukkige wedstrijd verloren ietwat verrassend van Stijn en Valentine. Michiel en Nele liet bij momenten geweldig badminton zien maar in het 2e deel van de derde set viel er plots geen pluim meer goed.

Deze 5-3 overwinning brengt ons een pak dichter tegen de titel in 3e liga B. Volgende week in de thuismatch tegen Lokeren wordt het wel nog opletten geblazen want de Waaslanders zijn aanzienlijk sterker gaan spelen de laatste matchen.

0 reacties: