NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1D neemt goede start


Vorige zondag startte de competitie voor Oudegem 1D. We namen het op tegen Drop Merchtem 1D. Op papier zou dit zeker een haalbare kaart moeten zijn, maar toch waren we blij dat Sofie wou invallen. Geen overbodige luxe bleek achteraf!

 

Kapitein Nele en Sofie namen het in de 1e dubbel op tegen oude bekenden uit de mixcompetitie: Tina en Kelsey. Nele en Sofie namen direct een goede start en kwamen nooit echt in de problemen. Winst in 2 sets.

Ondertussen waren Aurelie en Nele DL gestart met hun match tegen Tess en Nele B. Aurelie en Nele DL kwamen maar moeizaam op gang. Er werd weinig aanvallend gespeeld en de foutenlast lag hoog, wat zorgde voor frustratie bij onze dames. De tegenstand daarentegen was blij met elk punt! Lange tijd ging het gelijk op, maar de 1e set werd uiteindelijk toch gewonnen door Aurelie en Nele DL. In de 2e set werd veel beter gestart. Halverwege verdween die goede vorm weer even en de 2e set ging naar Merchtem. Set 3 bleef spannend tot het einde, maar met 21-19 konden Aurelie en Nele DL dan toch voor de 2-0 zorgen.

De volgende dubbel werd gespeeld door Aurelie en Petra. Het was zeker geen topmatch, maar we slaagden erin steeds enkele punten voorsprong te behouden, wat ons winst in 2 sets opleverde.

In de laatste dubbel namen Nele G en Petra het op tegen Tina en Nele B. Het werden 2 spannende sets, maar het waren telkens de dames van Merchtem die aan het langste eind trokken. Verlies met 19 en 18.

 

Ondertussen was Nele DL reeds gestart met haar enkel tegen Tess. Nele DL toonde haar goede vorm en won set 1. In de 2e set lukte opeens niks meer, tot grote frustratie van Nele. Verlies in verlengingen was het gevolg. Gelukkig kon Sofie bijsturen met een aantal tips en Nele DL herpakte zich in set 3. De winst was dan opeens snel binnen met 21-3!

Aurelie nam het op tegen  Lise. Hoewel Aurelie eindelijk pijnvrij kan spelen na haar schouderblessure, is ze nog niet helemaal in topvorm. Ze maakte net iets te veel fouten en hierdoor won Lise in 2 sets.

De laatste enkels werden tegelijk gestart: Nele G nam het op tegen Kelsey en Sofie trad aan tegen Tina.

Sofie en Tina speelden in de mixcompetitie reeds tweemaal tegen elkaar en het was steeds Sofie die won. We hoopten dan ook dat zij snel voor winst van die avond zou zorgen. Sofie stelde niet teleur: voor we het wisten rustte ze op 11 en even later werd de 1e set binnengehaald. Tijdens set 2 had Sofie even een suikerdipje, waardoor het nog spannend werd. Toch was de winst voor Sofie met 21-17.

Nele G gaf voor de start van haar match aan, dat de winst eigenlijk naar Kelsey moest gaan (deze dames werken blijkbaar met een afwisselsysteem). Eens de match echter begonnen was, gaf Nele G zich niet zomaar gewonnen. Met het gebruikelijke loopwerk maakte ze het Kelsey flink lastig. Toch was het Kelsey die de 1e set binnenhaalde. Set 2 verliep alweer spannend, maar nu kon Nele G winnen. Voor de start van set 3 gaf Sofie nog enkele tips, die door Nele omgezet werden in winst met 21-19.

 

Eindresultaat was dus winst met 6-2! In de volgende match nemen we het thuis op tegen Brasschaat 1D.

0 reacties: