NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Vlaamse kampioenschappen

Met vijf spelers verdedigden we onze clubkleuren op de Vlaamse kampioenschappen. Veel ambities hadden we niet. We beseffen maar al te goed dat de Oudegemse spelers vooralsnog opvulling zijn van de tabellen.

In het enkelspel verloor Nils van finalist (of winnaar, de wedstrijd moet nog aanvangen) Robin Permentiers. Nils speelde een set goed mee maar in de tweede set was hij eraan voor de moeite.

Michaël vocht een hevige strijd uit met Kurt Dierickx. Zoals vaak werd het een spannende driesetter bij Michaël. Jammer genoeg gaf hij een kleine voorsprong domweg uit handen verloor met 21-19 in de derde set. Frustratie alom bij Michaël.

Cedric mocht aantreden tegen Tom Thierens. Het werd ongetwijfeld één van de merkwaardigste wedstrijden van het tornooi. De wedstrijd tussen de 2 nogal luidruchtige spelers werd gespeeld op veld 16. De vloer van veld 16 bestond uit oude tegeltjes en was bovendien spekglad en niet schoongemaakt. Een schande dat hier een match werd gespeeld. Cedric kon toch nog wat weerwerk bieden aan Tom en won zelfs de eerste set. In de tweede nam Tom de bovenhand. Ondertussen was de tweede zaal volledig leeggelopen en was de sporthal enkel bevolkt met 2 brullende spelers en een handvol supporters. Omdat er 4 goeie velden vrij stonden werd er beslist om te verhuizen van veld. Ongetwijfeld nog nooit gezien op de Vlaamse kampioenschappen. Voor Cedric bracht de verhuis geen zoden aan de dijk. De wedstrijd kantelde al snel in het voordeel van Tom.

Gert had ondertussen zijn eerste wedstrijd zonder goed te spelen gewonnen tegen Thomas Van Herck. In de tweede wedstrijd tegen Joeri Robin brak de veer bij Gert veel te snel.

Het dubbelspel was ook al niet zo'n succes. Nils verloor samen met Broes Naeye van het voormalig topduo Buckinx, Keymis. Cedric en Michaël haalden nauwelijks 2x 10 tegen hun Limburgse tegenstanders. Gert speelde aan de zijde van de talentvolle Thijs Demeyere. Tegen Helger Van Werde en Geert Provoost konden ze verrassend de eerste set winnen. Daarna ging het niveau van de tegenstanders de hoogte in en was de kous af.

Reste er nog de mix van Gert en Natasja, die haar debuut maakte op de Vlaamse. Zij verloren met 21-15 en 21-18 van Wout Naessens en Kimberly Lowie. Een 18-14 voorsprong in de tweede set had op zijn minst moeten resulteren in een setje meer.

Conclusie na het weekend: Blijven trainen!

0 reacties: