NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Competitiepreview - Oudegem 1G

Deze week werden de definitieve kalenders van de liga competitie gepubliceerd. Hoog tijd dus voor een preview van onze ploegen. We beginnen zoals het hoort met de 1e gemengde ploeg die voor het 2e jaar op rij uitkomt in 3e liga. Vorig jaar kon Oudegem 1G voor het eerst zijn verblijf in 3e liga verlengen na een aantal jaar haasje over te spelen tussen 1e provinciale en 3e liga. Dit jaar blijft het doel het behoud.

Oudegem 1G onderging een lichte wijziging tegenover vorig seizoen. Isabelle verliet onze club om haar ambities waar te maken bij Lokerse BC. Haar plaats wordt ingenomen door kersvers B2 Natasja, die ook vaste waarde is bij onze 2e ploeg. Nathalie en An zijn er al bij sinds de eigenlijk start van het team. Ook dit jaar zijn zij gebrand om hun waarde voor Oudegem 1G te bewijzen.

De grootste opsteker voor Oudegem 1G is de terugkeer van Glenn. Door blessure mocht Glenn vorig jaar een kruis maken over het grootste deel van het seizoen. Een operatie en vele speelmomenten later lijkt Glenn nu klaar om zijn niveau naar een hoger niveau te tillen. In het enkelspel kan geen enkel filosoof hem nog volgen en ook in het dubbel verwachten we veel. Al is hier nog wel wat ritme nodig. Samen met Gert of Bart vormt hij alvast een gevreesd aanvallend duo.

De grote troef is echter de polyvalentie van al onze spelers. Enkel, dubbel of mix. De kwaliteiten in alle disciplines zijn ongeveer gelijk. Ooit al eens mix gespeeld tegen Bart? Zijn linkse forehand blijft verbazen ondanks de weinige trainingsuren. Ons grootste talent blijft na 3 maand zonder badminton zijn niveau behouden.

Toch blijven we bescheiden in onze ambities. Onze tegenstand is niet van de poes. We beginnen het seizoen onmiddellijk tegen een nieuwe opgerichte ploeg van den Antwerp. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Lokerse heeft dit seizoen 2 ploegen in 3e liga. Lokerse 2G bekampten we vorig jaar en we beten toen in het zand. Dit jaar zijn we uit op revanche, ook al omdat Isabelle bij deze ploeg gaat spelen (sorry Isabelle ;)). Lokerse 3G steeg uit 1e provinciale en brengt vooral sterke dames op het toneel, al zijn ook hun heren niet te onderschatten. De kampioen van vorig jaar, Gentse 1G, kennen we ook al uit onze passages uit 1e provinciale. Iedereen weet dat de broertjes Govaerts niet te onderschatten zijn. Latem 1G zakte uit 2e liga en kan zich beroepen op een zeer ervaren team. De dames speelden jarenlang aan de top van de B1-reeks. Onze buren uit Drive zijn het zwakke broertje uit de reeks. Drive zag zijn 2e sterkste dames vertrekken en hoopt op een klein mirakel om in 3e liga te blijven. Al zijn derby's nooit te onderschatten.

0 reacties: