NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G blijft de ploeg van tstad

Er was een tijd dat derby's tussen Oudegem en Drive op het scherpst van de snee gespeeld werden. Heden ten dage zijn de derby's tussen beide clubs niet meer te tellen en gaat het er in de onderlinge ontmoetingen altijd heel vriendschappelijk aan toe. De scherpe randjes zijn er af, de drang op perse het beste team van het stad te zijn eveneens. Enkele spelers van beide teams trainen zelfs samen.

Drive 1G zag in het tussenseizoen zijn 2 sterkste dames vertrekken naar andere oorden. Hierdoor is de ploeg gedoemd om te vechten tegen de degradatie. Bovendien kon Drive niet rekenen op Sven Van Nuffel. Hij werd vervangen door Yorick De Smet. Wij traden aan zonder Glenn die op reis is maar met Natasja, die het vertrek van Isabelle moet opvangen.

In het herendubbel kenden Bart en ikzelf geen enkel probleem met Yorick en Steve. We namen snel een bevredigende voorsprong zonder echt goed te moeten spelen. De concentratie verslapte telkens naar het einde van de set maar we maakten toch vlot uit. In het dames dubbel rekende ik op het ge├Âliede duo An-Nathalie om de winst te pakken tegen Els en Ellen. Onze dames beschaamden het vertrouwen niet en wonnen in twee overtuigende sets.

In het heren enkel kreeg ikzelf Steve als tegenstander voorgeschoteld. Steve mist duidelijk nog matchritme. Ik won eenvoudig in 2 korte sets. Bart, zelf nog op zoek naar de beste vorm, liet Yorick goed mee spelen in zijn enkel. Met enkele versnellingen en flitsen van klasse maakte Bart toch al bij al vlot het verschil. An had het in haar enkel moeilijk tegen Ellen. In de eerste set kon An nog aanklampen maar in de 2e set was An haar beste kruid snel verschoten. Natasja nam het op tegen Els. De eerste set won ze. In de volgende sets ging het een pak moeilijker. De tweede werd ruim verloren en in de derde kwam Natasja snel op achterstand. Een mooie remonte zorgde voor een beetje spanning maar de voorsprong van Els was te groot.

Het verlossende punt was nog niet binnen. Hiervoor moesten onze mixen zorgen. Bart en Nathalie hadden in hun wedstrijd tegen Yorick en Marijke geen zin om het gaspedaal in te drukken. Het was vooral uitkijken om Nathalie niet met racket of shuttle te raken om haar trouwfoto's te redden. Uiteindelijk won ons duo met 21-19 in de derde set. Natasja en ikzelf namen ondertussen de maat van Steve en Ellen en brachten zo de eindcijfers op 6-2. Een vlotte winst tegen de degradatiekandidaat nummer 1, opdracht volbracht.

0 reacties: