NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 4H neemt een vliegende start

Afgaande op de 4e latemse herenploeg van vorig seizoen, maakten we ons met knikkende knieën op voor onze 1e wedstrijd in 3e provinciale. Ongegrond zo bleek, want in plaats van een horde B2’s en C1’s kregen we het bezoek van 2 D’s, een C2 en een C1. Door het uitvallen van onze kapitein Davy met een schouderblessure (het oudegem-virus... zie vorige seizoenen) startten we met Kris, Jurgen G, Stijn en mezelf.

De 1e en 4e dubbel werden eerst gespeeld. Kris en ik namen het op tegen een C1-C2 koppel. Winst in 2 korte sets was het verdikt. We zaten nog niet neer, of onze Aaghemse kompanen hadden hetzelfde gedaan. 2-0. Onze miep-miep had geopteerd om dezelfde koppels te behouden voor de andere dubbels.

Over de 2e dubbel kunnen we kort zijn: Kris was alomtegenwoordig en mepte met veel plezier in zijn eentje latem droogweg in een hoekje. Ik stond erbij en zag dat het goed was (economisch spelen heet dat). Jurgen G en Stijn hadden iets meer moeite in de 3e dubbel maar wonnen toch in 2 sets: 22-20 en 21-18.

4-0, dit kon niet meer fout lopen.

De 1e en 2e enkel werd gelijktijdig gespeeld. In de eerste enkel had mijn tegenstander het vooral moeilijk met zichzelf. Een directe fout of 10 van zijn kant resulteerde in 21-12 winst in de eerste set. Hij maakte veel minder fouten in de 2e set, maar mede door zijn te korte opslagen werd het 21-17 en het 5e punt was binnen. Onze Kris heeft stiekem zitten trainen op “zijnen enkel” deze zomer. Met 2 vingers in de neus naar makkelijke 21-11 en 21-12 winst. Jurgen G en Stijn mochten de statistieken nog wat aandikken. Jurgen “overhead? Pff, niet nodig!” Goossens haalde zijn hello-kitty handdoek boven om de tegenstander in 20 minuutjes af te drogen, terwijl Stijn “lap weer ne kater” Peersman iets meer zweet verbruikte (we kunnen gerust spreken van een Cedric’ske) om met 21-17 en 21-19 de 8-0 op het bord te zetten.

Een beter begin van het seizoen 2010-2011 kan niet. Dit geeft vertrouwen voor onze volgende wedstrijd komend weekend tegen 1 van de sterkste ploegen uit onze reeks: Gentse. Als we onze sterkhouder (C’ptain Dave) kunnen recupereren tegen dan, is alles mogelijk!

Jurgen DC

0 reacties: