NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Pluimplukkers 4H - Oudegem 2H

Zondagavond, 5 september. Ook de 2de herenploeg begint aan zijn seizoen, ondertussen al het 4de op rij in 1ste provinciale. Glenn heeft ons in het tussenseizoen een dolk in de rug gestoken door ons te verlaten en enkel nog in de 1ste ploeg te willen spelen. We waren te min voor hem, het ego.

Jan meldde ziek af en Nils zat op een zonnig Monegaskisch terras, aanvulling van de ploeg was dus nodig en deze wordt gevonden in de persoon van Jurgen. De nawee├źn van een avondlijk drinkgelach de avond voordien speelden ondergetekende stevig parten, waardoor er eigenlijk maar 3 en 1/4 speler aanwezig was.

De tegenstander voor de 1ste match werd Pluimplukkers 4H. Zij zakten na afloop van vorig seizoen terug uit 3de liga en waren dus gebeten op eerherstel. Een leuke en spannende ontmoeting diende zich aan.

We begonnen met dubbel 2 en 3. Jurgen en ik namen het op tegen Tom Van Acker en Arne Frigne. In de 1ste set was het zoeken en tasten en de alcohol uit het lijf spelen. Een kort setje was het gevolg, het ging duidelijk niet naar ons. We herpakten ons in de volgende set en wonnen met 21-23. In de 3de set vonden we elkaar blindelings, maakten geen fouten meer en vielen goed aan. Het 1ste punt was binnen. Roel en Bjorn hadden ondertussen in 3 sets verloren van Pieter Noet en Gilles Matthys.

De 1ste dubbel ging tussen Bjorn en mezelf tegen Tom en Peter De Reu. De 1ste set werd vlot gewonnen en ook in de 2de set liepen we vlot uit. Toen sloeg Bjorn zijn snaren af en ging bij mij volledig het licht uit. We konden geen vuist meer maken en verloren dan ook vlot een match die in normale omstandigheden nooit had mogen verloren worden. 'Drank is den duvel' is hier volledig op zijn plaats.

In de 4de en laatste dubbel namen Roel en Jurgen het op tegen Peter en Gilles. De 1ste set werd stevig verloren, de 2de verliep stukken spannender. Het werd uiteindelijk 29-27 (!!) voor de Pluimplukkers. Spijtig spijtig, hier zat zeker een 3de set in, en dan weet je uiteraard nooit wat de uitslag wordt.

We stonden 3-1 achter en de enkels zijn nooit onze favoriete discipline geweest, we hoopten er dus niet echt meer op.

Ik nam het op tegen Arno Temmerman, die 1 match kwam spelen en dus zo fris als een hoentje zat. De 1ste set was nog min of meer spannend te noemen, maar echt hoogstaand was het spel niet. Arno won met 21-19. In de 2de set was het vat volledig af en Arno hoefde de pluim in het veld te spelen om het punt te winnen. 4-1 voor Pluimplukkers.

De andere enkels werden allemaal tegelijk gespeeld en dit zorgde toch nog voor de nodige spanning.

Bjorn nam het op tegen Pieter, Roel tegen Tom en Jurgen tegen Arne. Ze speelden alle drie een driesetter. Bjorn wist de zijne te winnen door in zijn gekende stijl alle hoeken van het veld te zien, maar telkens elke pluim terug te slaan. Een prachtig staaltje van karakter en volharding. Roel speelde een geweldige partij tegen Tom, wist de 1ste set te winnen en de 2de te verliezen. In de 3de liep hij uit tot 18-15 en ik dacht dat het in de pocket was. Spijtig genoeg wist Tom aan te klampen en de situatie om te keren. Het werd 21-19 voor Tom. Ondertussen was Jurgen ook aan zijn derde set bezig (1ste verloren, 2de gewonnen). Jurgen speelde vrank en vrij, ging volledig voor zijn slagen en speelde een dijk van een partij tegen de hoger geklasseerde Arne. Winst met 17-21 was zijn deel en een opsteker voor de rest van zijn seizoen. De eerste 2 punten in de wedren om het C1-klassement zijn binnen voor Jurgen.

Conclusie, ik had stevig last van een kater, Bjorn en Roel zijn in vorm en Jurgen viel prachtig in. Het zat ons in bepaalde matchen wat mee, in andere wat tegen. Een 4-4 was misschien iets billijker geweest, maar de mannen van Pluimplukkers hebben de overwinning zeker niet gestolen. De rest van het seizoen belooft goed te worden als we zo blijven spelen en geen last hebben van kwaaltjes allerhande.

Cedric

0 reacties: