NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3H: de eerste clash

Een nieuw seizoen en een nieuwe reeks. Vorig seizoen kon Oudegem 3H de kampioenstitel niet halen van een oppermachtige Mintons. Dit jaar kwam er versterking van Bart Cleven en de ambitie om de kampioenstitel te behalen werd onmiddellijk terug naar boven gehaald.

Toegegeven, vorig seizoen zaten we in een vrij zwakke reeks. Dit jaar is andere koek. We kregen de opstelling van Maldegem en met een ex-A en een extra B1 in de ploeg wisten we even niet wat we zagen. Shit, dit gaat moeilijk worden!

Eerst traden Bart en Lens op het toneel. Bart speelde een uitstekende match en Lens ging verder op zijn elan van zaterdag. Na een rush in de 1ste set, wer het een zeer spannende wedstrijd tegen 2 B1's die zich wisten te herpakken. Gelukkig konden we het laken naar ons toe trekken in de derde set (21-10 19-21 21-16).
Intussen hadden ook Koen en Chris de arena verlaten met de pot. Zij wonnen relatief gemakkelijk met 21-15 en 21-16.
De opstellingen maakte het moeilijk om nog matchen tegelijk te laten spelen, dus werden de laatse twee wedstrijden met een volle bank supporters gespeeld. Bart en Jan werden naar de overwinning gejuicht, hoewel het er in het begin zeker niet goed uit zag. Gelukkig kwam het zelfvertrouwen in beiden snel terug naar boven en speelden ze de laatste 2 sets overtuigend de tegenstander naar huis.
De laatste dubbel was voor Jan en Lens. Hoewel ze niet meer zo frequent samen spelen was de tandem vertrokken en kwam de tegenstander snel achter op de feiten.

De dubbels gaven ons een comfortabele voorsprong: 4-0

Vanouds zijn natuurlijk de enkels het grootste probleem...
Bart had een zeer moeilijke opdracht tegen de ex-A speler. Zijn ervaring en techniek lieten Bart van het kastje naar de muur sturen en toonde al snel dat Bart voor een bijna onmogelijk opdracht stond. Hij weerde zich dapper en kon meegaan in het spel, maar de overwinning ging toch in 2 sets naar Maldegem.
Lens kwam tegen de tweede B1 speler. Vol zelfvertrouwen na een geslaagd weekend was hij moeilijk uit zijn lood te slaan en maakte amper fouten. De tegenstander integendeel des te meer en na 2 korte sets kon Oudegem 3H een volledige claim leggen op de overwinning. 5-1!

Koen en Chris speelden tenslotte waarschijnlijk hun eerste enkel van het seizoen. Ze wilden graag wat training en maakten er beiden een driesetter van. Jammer genoeg kon geen van hen de beslissende set winnen en werd het nog 5-3, gelukkig just for the record.

Het was een zeer aangename ontmoeting met een zeer symphatieke ploeg uit Maldegem. We kijken uit naar de terugronde!

Lens

0 reacties: