NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Eerste overwinning voor 2G tegen Latem!

Omdat het er eindelijk eens van gekomen is, val ik maar direct met de deur in huis. Na bijna anderhalf jaar boekt Oudegem 2G nog eens een zege! Heel lang geleden, we waren het niet meer gewoon. Winst tegen Latem 2G, een ploeg die vorig seizoen zakte uit 3e liga.

Voor de gekwetste Michaël werd een gepaste vervanger gevonden: Glenn. Bij Latem waren er blijkbaar ook gekwetste heren. Vaste pionnen Jeroen en Karel konden niet meedoen. Zij werden vervangen door Patrick (B1) en Manuel (B2). Dat zorgde ervoor dat beide teams qua klassementen quasi gelijkwaardig waren. Glenn en ik mochten het in de dubbel opnemen tegen Patrick en Manuel. In het begin van de 1e set ging het nog gelijk op, maar al snel sloegen we een comfortabel kloofje, zodat er met ruime cijfers kon gewonnen worden. In set 2 een identiek scenario, wat dus snelle winst betekende. Onze dames Marleen en Natasja namen het op tegen Evelyn (De Meyer) en Evelien (Struyvelt). Het werd een wedstrijd die op en af ging. Eerst was het aan de Evelienen, dan aan de Aghemnareskes, en dan terug weer aan de Latemse dames, mooi verdeeld over 3 sets.

1-1.

In de 1e enkel stond Patrick tegenover mij. Bijna een hele 1e set door scoorden we elk om beurt een puntje. Het ging gelijk op tot 18-18 toen Patrick enkele dankbare foutjes maakte. De 2e set was een heel stuk beter van mijn kant, en iets minder van Patricks kant. Hij maakte iets meer fouten terwijl dat bij mij omgekeerd was. Maar het moest gezegd, ook het geluk zat deze keer meermaals aan mijn kant, waardoor de match relatief eenvoudig gewonnen werd. Ondertussen was Natasja een zware match begonnen tegen Evelyne De Meyer. In de 1e set kon Natasja optimaal profiteren van de foutenlast van Evelyne en haalde ze die set ook binnen met solide badminton. In set 2 begon Natasja stilaan meer op haar adem te trappen en begon de match te kantelen. Natasja hoopte de klus nog af te maken bij een 19-19-stand, maar 2 korte rally's beslisten daar anders over. In de 3e set was het vat af en kreeg Natasja nog krampen in de kuit op de koop toe: match gespeeld.

2-2

Bjorn gaf Manuel partij in de 2e enkelwedstrijd. Het was al een tijdje geleden dat Bjorn nog eens kon winnen in een enkelpartij dit seizoen, maar vandaag voelde hij zich in zijn sas. Bjorn rook bloed en "kapte" zich een weg voorbij Manuel in 2 sets. Marleen had het veel lastiger in haar enkel tegen Kathleen. Ze had vooral moeite met de cross smashes en de diepe cross clears van de tegenstander (ze deed een voortreffelijk Glenneken). Marleen kon haar spel niet opleggen en moest meestal in de verdediging gaan. Ze kwam niet echt onder de druk uit en verloor in 2 sets.

3-3

Het moest dan maar in de mixen gebeuren om punten te pakken. We hoopten Oudegem 1G en 3G een beetje te kunnen imiteren die zo vaak een wedstrijd beslissen in de mixpartijen. Gemengd dubbel is niet ons sterkste discipline, maar dat is het bij Latem ook niet, dus roken we wel onze kans. Glenn en Natasja hadden de dag ervoor in de competitie met 1G al bewezen dat ze een match naar hun hand konden zetten, en dat was dit keer niet anders tegen Patrick en Evelien. Twee korte sets later was het eerste punt al binnen. Show-mixkoppel Sies en Marrrrleentje gaven partij aan Manuel en Kathleen. En zoals Bjorn het graag heeft, was het een beslissende wedstrijd waar iedereen op hem staat te kijken en te supporteren. Wie Sies kent, weet dat hij dan altijd met plezier een extra luidruchtig tandje kan bijsteken. De 1e set werden er weinig of geen fouten gemaakt en ging de winst vlot naar Oudegem. In de 2e set kwam er het plotse (maar niet onverwachte) concentratieverlies. Onmiddellijk 8-0 achter. Tijd om weer wakker te worden, en dat gebeurde ook net op tijd. Met de rug tegen de muur vonden Marleen en Bjorn opnieuw het goeie ritme. Een thrillertje was in de maak: een paar Latemse matchpunten werden weggewerkt, zelf werden er matchpunten gecreëerd maar toch vakkundig verkwanseld. Latem ging dan uiteindelijk nipt met de setwinst lopen. Gelukkig trok Oudegem in de 3e set de goede lijn van de 1e set door. Er werd rustiger gespeeld en langzaam werd er een kloofje opgebouwd. Op het einde kon het Latemse duo steeds minder weerwerk bieden, waardoor de laatste mix uiteindelijk nog vlot naar Oudegem ging.

3-5!

Eindelijk winst en 2 kostbare punten. We springen in de stand ineens ook van devoorlaatste plaats naar een voorlopige 2e plaats. Dat duidt er nog maar eens op dat de teams in 1e provinciale zeer aan mekaar gewaagd zijn, waarbij Wit Wit er voorlopig nog bovenuit steekt. Hopelijk is dit een beetje de start van wat meer vertrouwen en rust in de ploeg, zodat we de "net niet"-wedstrijden kunnen ombuigen naar "net wel"-wedstrijden.


Nils

0 reacties: