NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3G: het eerste verlies

Donderagavond in sporthal 'TRosco te Ronse stond Oudegem 3G voor een zware taak: een punt halen tegen de leider in de poule: Wit Wit 2G. Wit Wit speelde met zijn vaste ploeg, geen verassingen daar. Wij speelden met Bart die een vergaderende Roel verving.

Bart had al meteen alle pech want door hands-occupied te bellen miste hij waarschijnlijk de goede afslag en kwam zo in een wirwar van wegenwerken verzeilt. Gevolg: 20 minuten te laat op afspraak en een ploegkapitein die naar goeie gewoonte weer mateloos stond te stressen. Enfin, we besloten te beginnen met Heren enkel 2 en de dames dubbel.

Op de blog van Wit Wit kon het niet mooier verwoordt staan. De dames dubbel was niet echt een promotieplaatje voor het badminton met bitterweinig rally's. Jammer, want juist dan zijn onze dames op hun best. De tegenstand liet onze dames dus geen kans om het spel te maken en gingen overwachts onderuit in 2 sets. Intussen was Jan al op het plein geweest en opgedroogd, zijn enkel liep voor geen meter en hield het snel voor bekeken. Alles op zijn mix, het is ook een tactiek.

Intussen was onze Limburger van dienst ook op het badmintonveld geraakt en mocht direct aantreden voor een heren dubbel. Voor het eerst kwam Oudegem eens meedingen in de debatten. Eerste set werd nipt verloren, de tweede vlot gewonnen. In de derde set werd er door Wit Wit een -uiteindelijk te- grote kloof geslagen en kwamen Bart en Lens nog opzetten, maar jammer genoeg was het kalf verdronken. Een jammerlijke 0-3 stond op het scorebord en er moesten nog 3 enkels gespeeld worden. Isabel weerde zich kranig en niet onverdienstelijk tegen Els, maar de thuisspeelster loste alle verwachtingen in en won in 2 sets. Bart zette intussen aan en speelde verschroeiend! Hij knalde zijn tegenstander naar alle kanten en met knappe drops en smashes klaarde hij de eerste set in no time. Deze rush had echter een ferme terugslag in de tweede set waarbij de thuisploeg even hard terugsloeg. In de derde set kon Bart jammer genoeg zich niet herpakken en verloor ook deze set. Heel jammer, hier had ongetwijfeld meer in gezeten.

Katrien deed het ook zeer goed in de enkel. Tegen Julie zagen we sterke clears, scherpe crossdrops en snelle beentjes. Jammer genoeg zat het -opnieuw- niet helemaal mee en verloor Katrien terug de tweede set in de verlengingen. Daar komt ongetwijfeld verandering in!

Even de tel kwijt... o ja, 0-6. Eerredders met de mixen?

Alle ogen waren voor deze eerredder op Jan en Nele gericht. Bewust geplaatst als 2e mix moesten ze in staat zijn om de partij winnend af te sluiten. Helaas pindakaas, in de eerste set gooide een hoge foutenlast roet in het eten en in de tweede set werd een 10-2 voorsprong omgebogen in 20-22 verlies. Shit, balen!

Dan maar kijken naar hoe Lens en Isabel voor het eerst samen op een veld het er vanaf brachten. Merkwaardig genoeg ging het vlot bij de Oudegemse delegatie en konden ze zowel in de eerste als tweede set een achterstand ombuigen in winst. De eerredder kwam uit een overwachte hoek, maar onverdiend was het zeker niet.


Wit Wit was overduidelijk de betere in deze confrontatie, maar 7-1 zijn heel harde cijfers. Opmerkelijk was dat Oudegem 3G gemotiveerder is dan ooit om de volgende wedstrijden tot een beter einde te brengen. Bring it on!

0 reacties: