NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2G pakt puntje tegen Mintons 2G

Voor de tweede match op rij konden we wegens een kwetsuur geen beroep doen op onze sterkhouder Michaël. Glenn werd nog eens bereid gevonden om in te vallen, dus konden we de match met goeie moed aanvangen om proberen een puntje uit de brand te slepen. De Mintons kwamen met hun vaste dames naar ons, maar de heren waren niet de verwachte pionnen. Dan maar direct aan de slag in de dubbels. Over de herendubbel van Glenn en mij tegen Johan en Wesley valt er weinig te zeggen, toch niet op badmintongebied. Wij speelden desastreus slecht, Mintons speelde zeer solide, gevolg: zwaar op ons doos in 2 sets. Spijtig ook van de discussie over de stand in de 2e set, beide teams waren wat opgenaaid door eerdere uitlatingen op de baan. Maar aan de overwinning van de Mintonsheren viel weinig af te dingen. De damesdubbel was iets spannender qua puntenverloop, maar helaas trokken Natasja en Marleen aan het kortste eind tegen hun B2-opponenten Evy en Angelique. Onmiddelijk 0-2 achter en op achtervolgen aangewezen.

In de eerste enkel gaf Wesley mij partij. De eerste set ging veel té vlot naar mij. Niet dat ik goed aan het spelen was, integendeel, Wesley was zowaar nog slechter dan mij. Open kansen werden door hem niet afgemaakt en hij sloeg dankbaar veel buiten. Maar je kan het natuurlijk al raden wat het gevolg is in set 2 en 3 als Wesley ineens de foutenlast drastisch gaat beperken. Den dezen hier ondergaat de wedstrijd, wil maar kan niks terugdoen en wordt eenvoudig afgedroogd. Sies nam het op tegen de lager geklasseerde Sander, maar daarbij had Bjorn het toch niet onder de markt. Er werd wel gewonnen in 2 sets, maar het verschil was minimaal. Ondertussen had Marleen een zeer spannende set achter de rug tegen Angelique. Na lange verleningen (26-24) haalde Marleen het nipt. De tweede set ging naar de Mintons, maar in de laatste set duwde Marleen het gaspedaal wat dieper in en werd er een mooie overwinning geboekt! In de 2e enkel ging Natasja vlot van start tegen Evy. Zo goed als de eerste set ging, zo slecht ging het in de tweede. Natasjas elleboogblessure speelde opnieuw op waardoor de kracht en de fut uit haar lijf verdween. Twee korte sets later was verlies een feit.

2-4, alles moest nog in de mixen gebeuren. Nog nooit hadden we beide mixen in één ontmoeting kunnen winnen dit en vorig seizoen. Dat moest dan nu maar gebeuren. Bjorn en Marleen zijn al een tijdje goed op mekaar ingespeeld en vingen de 2e mixpartij aan. In de eerste set ging het zeer goed op tegen Johan en Angelique. Dankzij een paar Sies-pluimen en een miraculeus antwoord van Marleen op een smash in haar richting, werd nipt gewonnen met 21-19. In de 2e set drongen de Mintons iets minder aan en ging Oudegem op haar elan door. Met 21-14 werd de partij beklonken. We stonden nog altijd met lege handen maar Glenn en Natasja konden ons dat laatste verhoopte punt nog bezorgen. In de eerste set werd verloren van Wesley en Evy. Gelukkig herpakten onze jongste deernes zich in de 2e en 3e set met strak en aanvallend badminton. Beide mixen gewonnen, het puntje was binnen!

We waren natuurlijk tevreden met een puntje. Met dank aan de dames die de "gevallen steken" van de heren opvingen! Maar natuurlijk was er ook sprake van een klein beetje ontgoocheling wegens de gemiste kans op winst. Maar ja, laat ons kortstondig genieten van onze voorlopige 2e plaats in de rangschikking (we hebben al veel ontmoetingen gespeeld). Nu is het wachten tot 7 november vooraleer we weer aan de bak kunnen tegen Pluimplukkers. Hopelijk kunnen we daar op verplaatsing opnieuw wat punten rapen!

Nils

0 reacties: